Ons verhaal

QS solutions gelooft dat uw organisatie productiviteitswinst behaalt door de kenniswerker te ondersteunen met de praktisch toegepaste Informatie Technologie. Met de praktische inzet van de nieuwste Microsoft technologieën zorgt QS solutions ervoor dat u en uw collega’s efficiënter samenwerken, terwijl uw organisatie de controle op bedrijfsdata behoudt. Al sinds 1996 ontwikkelt QS solutions software om productiviteit van medewerkers te verbeteren. Deze kennis en ervaring zetten onze specialisten nog steeds in om software te ontwikkelen waarmee u de mogelijkheden van de Microsoft Cloud diensten volledig benut.

Het is onze ambitie om in de komende jaren uit te groeien tot het IT-bedrijf dat wereldwijd een significante bijdrage levert aan de doelmatigheid van organisaties, door deze organisaties op een praktische en gecontroleerde manier te laten samenwerken.

Geschiedenis

1996 | Start DBS Buisiness Solutions

Vanuit een management buy out bij Digital/Philips is Paul Dols, samen met Jos van der Zalm, DBS Business Solutions gestart. DBS Business Solutions ontwikkelde software voor salarisverwerking, personeelszaken en financieel beheer. Als eerste bouwde DBS een applicatie die draaide als programma in Windows.

2002 | Starten met Microsoft CRM

Doordat de ontwikkelaars van QS solutions veel kennis en ervaring hadden opgedaan van de Microsoft infrastructuur en databases koos DBS Business Solutions ervoor om te starten met productontwikkeling en dienstverlening voor Microsoft CRM. Vanaf de eerste versie, Microsoft CRM 1.0, waren de ontwikkelaars en consultants van DBS erbij.

2005 | Starten met Microsoft Project Server en SharePoint

Het Microsoft platform beviel goed. De stap naar implementatie diensten en productontwikkeling voor Microsoft Project Server en SharePoint Server was klein. De strategie voor groei op het Microsoft platform was ingezet. Vanaf 2005 leverde DBS implementatie diensten en ontwikkelde software voor Project & SharePoint Server.

2010 | Verkoop DBS Business Solutions aan het Noorse Visma

De Noorse leverancier van boekhoud- en administratiesoftware Visma neemt eind 2010 DBS Business Solutions over. Visma vindt het portfolio van DBS een aanvulling op haar bestaande aanbod. De implementatie diensten en softwareontwikkeling op het Microsoft platform valt niet onder de overname. Deze praktijken worden voortgezet onder de naam QS solutions. Bekijk hier het persbericht.

2013 | QS solutions neemt Elephant Security over

Vanuit de groeiende vraag naar Identity & Access Management expertise neemt QS solutions begin 2013 Elephant Security over. Elephant Security ontwikkelde het door Microsoft overgenomen BHOLD, wat zich tegenwoordig bevindt in Microsoft Identity Manager. Met de Identity & Aaccess Management expertise in huis kan QS solutions haar klantvragen blijven beantwoorden. Het product PortalTalk komt voort uit deze overname. PortalTalk zorgt ervoor dat medewerkers met self-service toegangsrechten tot applicaties aanvragen en goedkeuren, terwijl de IT-afdeling overzicht en controle behoudt. Meer over PortalTalk vindt u hier.

2017 | QS solutions start met Cyber Security praktijk

Begin 2017 start QS solutions met het leveren van Cyber Security diensten en producten. De partnerships met Microsoft en Infocyte zorgen ervoor dat QS solutions in staat is een breed pallet aan Security producten en diensten te leveren. Met de in samenwerking met Microsoft ontwikkelde QS solutions de Cyber Security Assessment Tool waarmee organisaties inzicht krijgen in hun Cyber Security status en roadmap.

Onze expertises

Cyber Security

Cyber Security

Uw IT-omgeving is van cruciale waarde voor uw organisatie. Uw organisatie kan niet meer opereren als uw omgeving niet meer te benaderen is. Dus is het zaak om uw IT-omgeving van de beste beveiliging te voorzien. Ook overheden vereisen dat uw organisatie passende maatregelen treft tegen datalekken en hackers, door wetgeving als meldplicht datalekken en General Data Protection Regulation (GDPR) aan te nemen. Al jaren zorgt QS solutions er met een Identity Management & Security team voor dat IT-omgevingen goed beveiligd zijn. Onze belangrijkste drijfveer daarbij is dat we de productiviteit van medewerkers niet verkleinen bij het verhogen van beveiliging en bescherming.

Microsoft bedrijfsdata

Identity & Access Management

Het managen van toegang en identiteiten in uw geautomatiseerde systemen is belangrijker dan ooit. De wetgever en de interne policies vereisen dat dit perfect in orde is. QS solutions gelooft dat goed Identity & Access Management er niet alleen voor zorgt dat uw organisatie zich aan de regels houdt, maar dat gebruikers een optimale ervaring hebben. De specialisten van QS solutions hebben gedegen kennis en ervaring van Identity & Access Management processen en bewijzen dit keer op keer bij organisaties door heel het land.

Cross selling

Customer Journey

De Customer Journey (of klantreis) geeft aan wat de stappen zijn die een klant neemt van oriëntatie tot en met aankoop. Het is een weergave van het pad dat een klant aflegt en bevat alle touchpoints met uw organisatie. Een groot deel van deze stappen vinden plaats zonder uw directe betrokkenheid. Uw klanten oriënteren zich online via verschillende kanalen. De grote uitdaging is daardoor hoe u een optimale klantervaring kunt bieden over alle digitale platformen en interactiemiddelen heen. Alleen dan kunt u echt uw klanten binden!

Samenwerkplek

Digitale samenwerkplek

Onze werkplek is ingrijpend veranderd. U werkt waar en wanneer u wilt. U wilt 24/7 toegang tot uw data en applicaties. En u werkt met het apparaat dat u fijn vindt. We verwachten dat we overal en met elk apparaat kunnen werken met de benodigde applicaties en informatie. De tijd dat we op kantoor aan ons bureau moesten zitten om bij een applicatie te kunnen ligt achter ons. QS solutions gelooft dat u efficiënter werkt als u gebruik maakt van een digitale samenwerkplek.

Referenties

Wij zijn trots op ons groeiende klantenbestand.

Bekijk alle referenties

Managementteam

Paul Dols

Algemeen Directeur
E-mail Paul Dols

Fergus Keith

Fergus Keith

Commercieel directeur
E-mail Fergus Keith

Boudewijn Nuij QS solutions

Boudewijn Nuij

Financieel Directeur
E-mail Boudewijn Nuij