Blogs

Wij inspireren u graag met onze blogartikelen!

Driving home for Christmas met een lekke band

Driving home for Christmas met een lekke band

Mijn auto trakteerde mij op een fijn kerstcadeau in de vorm van een lekke band. Dat was in meerdere opzichten een beproeving (lees: regen en te laat komen voor de kerstborrel), maar een gesprek met de leasemaatschappij deed daar nog een schepje bovenop. Ik schrijf het in deze blog even van me af.

Digitaal vergaderen in Office 365

Van digitaal communiceren naar digitaal vergaderen

Vergaderen gebeurt steeds vaker digitaal dankzij de standaard aanwezigheid van Microsoft Teams in Office 365. Met een paar klikken haal je iedereen online bij elkaar. Maar dat is vooral handig voor een informele, korte vergadering, voor snel werkoverleg. Formele vergaderingen vragen om meer structuur en aansluiting op de werkprocessen. Hoe doe je die digitaal?

SharePoint: de overstap van Classic naar Online en Modern

Draait je intranet nog on-premise op SharePoint Classic? Dan is de overstap naar SharePoint Online met SharePoint Modern gemakkelijk te maken. SharePoint evolueerde namelijk van een technisch zware toepassing naar een praktische oplossing. In deze blog bekijken we de tijdlijn van SharePoint en werpen we een blik op de toekomst.

Microsoft Teams ‘in control’

Dankzij het gemak en de efficiëntie waarmee je digitaal kunt samenwerken in Microsoft Teams, gaat het gebruik nagenoeg vanzelf. De IT-beheerder heeft alleen soms zijn handen vol aan de wildgroei van alle aangemaakte Teams. Een er is dan ook een  gebrek aan controle en beheer. Eenvoudige tools voor compliance en governance missen grotendeels, dus hoe krijgen we Microsoft Teams onder controle?  

Wilde praktijken met Microsoft Teams

We willen sneller efficiënter en vooral beter met elkaar kunnen samenwerken. Offline kan dit soms een uitdaging zijn, maar online gaat dat zeker een stuk soepeler door Microsoft Teams. Hij zit standaard in ieder Office 365 pakket en elke gebruiker kan er direct veel plezier aan beleven.

Nu is het wel zo dat iedere organisatie natuurlijk verder moet kijken dan alleen het aanzetten en gebruiken. Want hoe zorg je er als bedrijf voor dat Microsoft Teams helemaal geïntegreerd is in jouw organisatie?

Digitaal samenwerken met Microsoft Teams: de stand van zaken

Kenniswerkers willen praktische tools om te kunnen samenwerken. Het werk is immers al uitdagend genoeg. Microsoft Teams is hard op weg om dé nieuwe tool te worden in digitaal samenwerken. Maar is het integreren van Microsoft teams in de werkprocessen een kwestie van aanzetten, of moet er toch meer gebeuren? En wat wordt er nu gebruikt om digitaal samen te werken?

De nieuwe Unified Interface van Dynamics 365

De nieuwe Unified Interface van Dynamics 365 is al even beschikbaar maar wat weten we er eigenlijk van? In deze video laten we zien wat voor voordelen de Unifies Interface heeft.

Unified Interface wil zeggen, dat je door definitie van één scherm lay-out (inclusief validaties of berekeningen) per entiteit, het scherm automatisch optimaal wordt aangepast aan het schermformaat. Dit geldt voor je pc, tablet, telefoon en Outlook integratie.

Het nieuws over Dynamics 365!

Het CRM team van QS solutions heeft gemerkt dat deze nieuwe interface redelijk onbekend is. Maar in de praktijk veel voordelen biedt; zodanig veel, dat Microsoft heeft aangekondigd in oktober 2020 te stoppen met het aanbieden van de classic interface. Wat is er dan allemaal veranderd? In de volgende video nemen we je stap voor stap mee in de nieuwe ontwikkelingen van Dynamics 365. 

Dynamics 365 CRM Sales

Oktober update voor Microsoft Dynamics 365 CRM

Microsoft Dynamics CRM is nu ruim 15 jaar op de markt, waarbij de ontwikkelingen op gebied van functionaliteit en userinterface de laatste jaren in een stroomversnelling zijn gekomen. Duidelijk zichtbaar is dat alle kaarten op de online versie worden gezet. Naast de gemiddeld 3 keer per maand automatisch online uitgevoerde kleine technische updates, brengt Microsoft elk jaar in april en oktober een grotere functionele versie uit. In de derde week van oktober 2019 is Europa aan de beurt; de conversie zal automatisch plaatsvinden. Daarnaast beschikt CRM al sinds vorig jaar over een geheel nieuwe interface, die naast de bestaande ‘classic’ interface werkt. In deze blog een overzicht van de nieuwe functionaliteit in de oktober update van Dynamics 365 CRM.

Microsoft Power BI

Zo deel en beveilig je data in Power BI

In de voorgaande blogs hebben we stap voor stap het maken van een Power BI rapportages doorlopen. De laatste stap is het delen van de rapportages met collega’s. Daarbij wil je controle houden op wie het rapport kan aanpassen én ervoor zorgen dat collega’s alleen de data zien die voor hen bestemd is. Kortom: je wilt je actuele data per gebruiker en/of rol beschikbaar stellen. Daar zullen we het in deze blog over hebben.