Beginnen met Project Online

Hoe mooi en goed je Project Online ook inricht, de implementatie is pas geslaagd als iedereen ermee werkt. Het is daarom belangrijk hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden binnen je organisatie.

Voorbeeldgebruikers of ambassadeurs

Een belangrijke tip om dit te bereiken is het hebben van enkele voorbeeldgebruikers of ambassadeurs. Mensen doen graag andere mensen na en daarom is het belangrijk om enkele mensen in je bedrijf te hebben die als ‘ambassadeur van de nieuwe tool’ kunnen optreden. Zij kunnen vervolgens uitleggen en vertellen over hoe zij Project Online gebruiken. Want met implementatietrajecten is het vaak niet de technologie die het grootste obstakel vormt, maar de werknemers die de technologie moeten omarmen.

De kracht van het enthousiasme van deze voorbeeldcollega’s over nieuwe IT-projecten of tools, moet niet worden onderschat. Mensen van binnen de organisatie worden sneller geloofd dan externen of marketingpraatjes van eigen leidinggevenden. Zoek daarom binnen je organisatie naar mensen die ervaring kunnen opdoen met het werken met Project Online tijdens een pilot. Laat ze, als de test succesvol is gebleken, hun ervaringen met Project Online delen met de rest van de organisatie. Een goed verhaal kent echter ook minpunten, dus wees eerlijk en stip ook eventuele verbeterpunten van de nieuwe manier van werken aan.

Een goed voorbeeld, doet volgen

De voorbeeld- of kerngebruikers vormen het fundament van de reputatie voor het nieuwe project. Hun verhaal bepaalt voor een deel of collega’s bereid zijn met de nieuwe software te werken. De ambassadeurs zijn daarmee het levende bewijs van de succesvolle implementatie van Project Online. En goed voorbeeld, doet goed volgen.

Wilt u Project Online proberen? QS solutions biedt u de mogelijk gratis de project management software te proberen.