I love it when a plan comes together

Ken je The A-Team nog? Die weinig hoogstaande serie met waardeloze visuele effecten die tóch grappig was om gedachtenloos naar te kijken? Hoe gekarikaturiseerd deze groep mannen ook is, er schuilt een kern van waarheid in de serie waar wij ons voordeel mee kunnen doen.

The A-Team werd op televisie uitgezonden van 1983 tot 1987. De serie ging over een groep voormalig commando’s die in hun busje Amerika doorkruisen, op de vlucht omdat ze beschuldigd worden van een misdaad die ze nooit hebben gepleegd. Op hun pad helpen ze onschuldige mensen die het slachtoffer zijn geworden van criminelen. Zoals gezegd: hoogstaand was het beslist niet, naar de maatstaven van vandaag, maar ondanks de traagheid en slechte visuals keek ik er graag naar.

Nu, tientallen jaren nadat de laatste aflevering is gemaakt, realiseer ik me dat we nog wat van het roemruchte A-Team kunnen leren ook. Deze vier mannen vormen samen namelijk het perfecte team:

  • Kolonel John Smith Dit is de sigaarrokende leider van het team. Hij kreeg de bijnaam Hannibal omdat hij een briljant strateeg is. Hij is het grote brein achter alle plannen om de missies tot een succesvol einde te brengen.
  • Sergeant Bosco Albert Baracus Hij wordt B.A. genoemd. Niet alleen vanwege zijn initialen; het kan ook “bad attitude” betekenen. B.A. is de krachtpatser en de techneut van het team. Hij is de doener, de man van de actie.
  • Luitenant Templeton Peck Zijn bijnaam “Faceman”, meestal afgekort tot “Face”, verwijst naar zijn knappe gezicht, waarmee hij veel voor elkaar krijgt. Face is de regelneef van het team. Zonder enige moeite weet hij van alles te regelen.
  • Kapitein H.M. “Howlin’ Mad” Murdock Hij is de piloot van het team. Hoewel hij officieel tot gek verklaard is, is hij een waardevol lid van het team. Hij doet vaak vreemd, maar weet zijn mannetje te staan. Hij is vooral degene die met een creatieve oplossing komt als de zaken niet gaan zoals ze zouden moeten gaan.

Zo verschillend als de teamleden zijn, zo goed vullen ze elkaar aan. Een team dat bestaat uit mensen met allemaal dezelfde karakters en vaardigheden komt niet ver. Een man of vrouw van de plannen is zelden ook een man of vrouw van de actie. En you do the math: zonder actie komt er van geen enkel plan iets terecht. En om onverwachte situaties om te zetten in een gebeurtenis waarvan je kunt profiteren, heb je originele denkers nodig. Teamleden die buiten de gebaande paden gaan om met creatieve oplossingen te komen. Tot slot heb je natuurlijk een oliemannetje nodig, om alles te regelen.

In de afgelopen periode hebben wij ons CRM-Team zo samengesteld dat de verschillende leden elkaar goed aanvullen. Op die manier zorgen wij voor succesvolle CRM-implementaties. Daarom herhalen wij na iedere implementatie de woorden van Hannibal: “I love it when a plan comes together.” Oh ja, en je hebt ook nog iemand die de commerciële afspraken met de klant maakt. Dat doe ik dan maar. Wil je meer weten? Bel mij zonder aarzelen: 06-46152604.

Jochem Dijs| jochemd@qssolutions.nl


Marketing automation

Meer weten over Microsoft Dynamics 365 Sales en Marketing?

Ieder contactmoment met een klant of een prospect biedt u de kans om u te onderscheiden. Met een goed werkend CRM systeem benut u iedere gelegenheid.

Vraag het Jochem