Nieuwe LinkedIn Sales Navigator en Dynamics 365 Sales licenties

Toen Microsoft de overname van LinkedIn bekend maakte speculeerden wij al volop over hoe de verwachtte integratie met Dynamics 365 zou gaan worden. Nu een paar maanden later heeft Microsoft de roadmap gedeeld waarin ze duidelijk maken wat ze met LinkedIn in combinatie met Dynamics 365 van plan zijn.

Op de eerste plek zal Dynamics 365 gekoppeld worden aan de bestaande LinkedIn Sales Navigator tool. Op die manier heb je toegang tot de grote database aan personen en bedrijven die LinkedIn beidt.

Het bouwen van een sterke relatie met klanten en prospects is een voorwaarde om commercieel succes te behalen. Daarnaast is het van groot belang dat het netwerk dat u en uw collega’s hebben ten volle wordt benut. Met de integratie tussen LinkedIn en Dynamics 365 is het eenvoudig om het DMU van een klant of prospect snel in kaart te brengen. Daarnaast laat TeamLink in Dynamics 365 zien of er mensen in de organisatie zijn die een connectie hebben met iemand bij de klant of prospect, zodat ook het netwerk van collega’s gebruikt wordt.

In onderstaande keynote laat Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President voor de Cloud & Enterprise Group, zien hoe de integratie eruit gaat zien en hoe dit de verkoopafdeling productiever en effectiever gaat maken.


Berichten die via LinkedIn worden verstuurd komen terug bij de activiteiten in Dynamics 365 om alle informatie bij elkaar te houden. Verder zullen de volgende functionaliteiten ontwikkeld worden.

  • Persoons- en bedrijfsinformatie uit LinkedIn Sales Navigator zal terug te vinden zijn bij de lead, contact, account en opportunity records – inclusief profielfoto, functie en werkervaring.
  • De mogelijkheid om bepaalde Sales Navigator activiteiten terug te schrijven in Dynamics 365, zoals InMails, berichten, notities en calllogs.
  • Een Dynamics 365 lead aanmaken vanuit een LinkedIn contact.

Sinds 1 juli is er een nieuwe “Microsoft Relationship Sales solution” licentie beschikbaar. Deze combineert Dynamics 365 Sales (Enterprise Edition) en LinkedIn Sales Navigator Enterprise. De Amerikaanse prijzen zijn aangekondigd: $135 per gebruiker / maand. Zodra we zicht hebben op Nederlandse prijzen zullen we deze post updaten.