QS solutions behaalt ISO 27001-certificering

Met gepaste trots laten wij weten dat QS solutions onlangs de ISO 27001-certificering heeft behaald! Dat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging die voor deze wereldwijd erkende norm worden gesteld. Dat is ontzettend belangrijk voor het beveiligen van onze bedrijfsgegevens én die van onze klanten.

 

Blog banner KIWA

 

De inzet van CSAT en PortalTalk

Het vertrekpunt voor het ISO-proces was gunstig. We maken bij QS solutions al geruime tijd gebruik van onze Cyber Security Assessment Tool (CSAT) om periodiek onze interne IT-omgeving te scannen, net zoals we bij veel van onze klanten doen. De uitkomsten van deze scans worden ingezet voor het opstellen en uitvoeren van een actieplan om de informatiebeveiliging continu te verbeteren.

Daarnaast werkten we al met PortalTalk, ook een in-house ontwikkeld product, waarmee wij – en veel van onze klanten – optimaal grip houden op de Governance binnen Teams en SharePoint.

ISO-proces

Tijdens het ISO-proces zijn wij begeleid en geadviseerd door ISOSecure, een uiterst deskundige organisatie met diepgaande kennis van en jarenlange ervaring met informatiesystemen en het succesvol implementeren van de ISO 27001-norm.

De externe audit, die werd uitgevoerd door certificeringsinstantie KIWA, hebben wij met vlag en wimpel doorlopen: er werd geen enkele afwijking of tekortkoming geconstateerd. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Maar ook voor jou als klant van QS solutions is dit goed nieuws, omdat hiermee officieel is aangetoond dat we onze beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging prima op orde hebben.

Contact

Ben je benieuwd wat QS solutions voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van informatiebeveiliging? Laat het ons weten! We praten hier graag verder met je over.