Starten met Project Management Software

Voor veel organisaties is het starten met Project Management software een grote wens, maar vaak is niet bekend hoe je dat het beste kunt aanpakken. In dit artikel leg ik uit hoe je eenvoudig kunt beginnen aan de hand van de volgende stappen:

1. Bepaal je knelpunten
2. Stel vast wat het ervaringsniveau van je organisatie is
3. Kies de Project Management oplossing die past bij je doel
4. Begeleid de implementatie

1. Bepaal knelpunten

Begin met het vaststellen van de belangrijkste knelpunten rondom Project Management, zoals

– Is het rapporteren over de status van projecten lastig en arbeidsintensief?
– Is het kennisniveau van Project Management onvoldoende?
– Is er geen uniforme werkwijze?
– Zijn er veel verschillende systemen in gebruik?

2. Stel vast wat het ervaringsniveau van je organisatie is

In deze tabel is een eenvoudig model om te bepalen op welk Project Management niveau je organisatie zit.

Uit de tabel blijkt dat niet alleen de middelen, maar ook de mensen en de processen belangrijk zijn om het Project Management niveau verbeteren.Uit de tabel blijkt dat niet alleen de middelen, maar ook de mensen en de processen belangrijk zijn om het Project Management niveau verbeteren.

3. Kies een project management oplossing die past bij je doel

QS solutions adviseert een Project Management oplossing van Microsoft die bij je organisatie past.
Je kunt eenvoudig starten met het plannen van taken in SharePoint die je deelt met anderen. Je kunt eenvoudig doorgroeien naar met Project Professional om een planning te maken en te delen op een SharePoint site, zodat je project team taken kan afmelden. Of groei meteen door naar Project Online om projecten en resources te plannen.

Welk startpunt je ook kiest, je kunt altijd doorgroeien naar een niveau met meer functionaliteit en meer voordelen. QS solutions kan je helpen om de juiste keuze te maken en je organisatie te laten groeien naar het gewenste niveau.

4. Begeleid de implementatie

De implementatie van een Project Management oplossing vraagt om experts met ervaring. De consultants van QS solutions weten hoe je de software zodanig moet configureren dat die past bij je eisen en wensen. Daarnaast weten we hoe je de veranderingsprocessen in een organisatie moet begeleiden. Onder ander door maatwerktrainingen te geven aan de gebruikers die aansluiten bij de processen en het systeem. Of door het opzetten of begeleiden van een projectbureau in de organisatie die een belangrijke rol heeft in de coaching van de gebruikers.

QS solutions biedt u de mogelijkheid om gratis project management software te proberen.