Wat is Office Delve?

Office Delve is de tool in Office 365 waarmee je snel inzicht krijgt in de content die voor jou relevant is. Met Delve kun je de gegevens vinden die op dit moment waarschijnlijk het meest interessant voor je zijn. Je hoeft de titel van een document of waar het is opgeslagen niet te onthouden. In Delve wordt content weergegeven ongeacht de locatie van opslaan. Of de content komt uit OneDrive voor Bedrijven, Sites in SharePoint of bijlagen in Outlook, Delve verzamelt het allemaal.

De nieuwe Mijn Site met je profiel is ook met Delve verweven.  Met Delve kun je de profielen van jouw  collega’s bekijken en je eigen profiel aanpassen. Je profiel is een elektronisch visitekaartje dat je binnen de organisatie uitdeelt. Aan de hand van de keywords in je  profiel, met welke collega’s je  samenwerkt en welke afspraken in uw agenda staan, bepaalt Delve welke content op dit moment relevant is voor jou. Jouw Delve geeft dan ook andere content weer dan die van jouw collega’s.

Delve leert in de tijd jou en je collega’s waarmee je samenwerkt steeds beter kennen en begrijpen. Door het toepassen van machine learning zullen de getoonde resultaten steeds relevanter worden voor jou. Delve brengt voor zichzelf jouw netwerk in kaart en toont uit dit netwerk de voor jou relevante content.

Zijn documenten veilig in Office Delve?

Het eerste wat je jezelf afvraagt als je voor de eerste keer Office Delve start: “Ik zie alles van mijn collega’s, maar wat zien ze allemaal van mij? Is Delve wel veilig?” Het antwoord is helder: Ja, absoluut.  In Delve worden nooit machtigingen gewijzigd. Je kunt alleen de documenten zien waartoe je rechten hebt. Anderen zien alleen jouw contente waartoe jij rechten hebt gegeven.

Bovendien kunnen anderen je persoonlijke activiteiten niet zien, bijvoorbeeld welke documenten je hebt gelezen, welke e-mailberichten je hebt verzonden en ontvangen of welke Skype-gesprekken je hebt gevoerd. Anderen kunnen zien dat je  een document hebt  gewijzigd, maar alleen als ze toegang hebben tot hetzelfde document.

Wat je in Delve ziet, verschilt van wat anderen zien.  Je  kunt jouw persoonlijke documenten zien, evenals andere documenten waar je toegang tot hebt.  Anderen  kunnen zowel hun eigen documenten zien als de documenten waar zij toegang tot hebben.

Hier volgen een paar suggesties om snel aan de slag te gaan met Delve:

  • Klik op de  naam  of  afbeelding  van iemand om de documenten te zien waaraan ze werken of om hun profiel te bekijken.
  • Zoek naar een onderwerp waarin je bent geïnteresseerd en kijk wat het oplevert.
  • Als je een interessant document vindt, kun je het toevoegen aan een bord  zodat je later eenvoudig terug kunt gaan naar het document. De borden zelf worden ook weer gedeeld en zijn weer inzichtelijk voor jouw collega’s.
  • Wil je Delve ook op je mobiel beleven. Dat kan. Voor Android en IOS is er een mobile app.

Hierover verder praten met mij? Stuur mij een  e-mail!