Nieuw: De SharePoint App voor iOS

Wij en veel van onze klanten hebben er lang op gewacht, maar vannacht was het zover. Microsoft heeft vannacht de SharePoint App uitgebracht voor iOS. De app is nu beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPad. Je kunt deze hier downloaden. Met de SharePoint app komt het intranet direct beschikbaar voor mobiele apparaten. De App voor iOS is een eerste stap in de SharePoint mobile strategie. Later dit jaar volgen de apps voor Android en WindowsPhone.
Download de SharePoint App voor iOS hier

Een kleine impressie van de SharePoint App voor iOS

Het tabblad met sites geeft direct toegang tot de meest bezochte sites en de sites die je volgt. Door op de site te klikken zie je in een oogopslag de meest recente activiteiten. De app is uiteraard geïntegreerd met de Office Mobile Apps en zal je direct doorsturen naar de juiste app als je een document opent.

Het startscherm met alle sites

Het overzicht van een site

Search

De SharePoint App geeft de mogelijkheid om snel en eenvoudig te zoeken naar documenten, sites en collega’s. Filteren is eenvoudig zoals je ziet in de schermen hieronder. De resultaten komen niet alleen uit SharePoint sites, maar ook uit OneDrive for Business mappen.

Zoeken met SharePoint App

Zoeken naar documenten

Zoeken naar sites

De SharePoint App voor iOS is een eerste stap om SharePoint mobiel beschikbaar te maken. Nieuwe versies zullen snel volgen met daarin onder andere het tonen van organisatie nieuws. In mijn ogen is dit een grote stap voorwaarts en ik kijk uit naar de Apps voor Android en WondowsPhone eind van dit jaar.

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Download de app hier en stuur me een tweet naar @SPbestpractices of stuur een e-mail met je bevindingen! Ik houd jullie op de hoogte.