Efficiënter werken met de digitale samenwerkplek

Afgelopen week gaf QS solutions een webinar over de digitale samenwerkplek. Live vanuit de studio in Amsterdam bespraken Roeland (host), Tom (Specialist Samenwerken & Communicatie) en Wim (Specialist Identity & Access Management) hoe u efficiënter kunt werken met een digitale samenwerkplek. Uit het grote aantal vragen bleek dat het onderwerp aanspreekt. Tijdens het webinar gaf 63% van de kijkers aan binnen 1 – 5 jaar een digitale samenwerkplek te willen hebben met de besproken elementen. Hieronder vatten we het webinar kort samen. Hebt u dit webinar gemist? Het is on-demand terug te kijken op onze website.

Structuur is de basis van een goede samenwerkplek. Tom gaf aan dat een heldere structuur de gebruikerservaring ten goede komt. De structuur moet uitdagen tot meer samenwerking, zo stelde hij de structuur met Teams, Projecten en Communities voor. De samenwerkplek moet de gebruiker snel toegang geven tot de voor hem/haar relevante content en applicaties. Om het samenwerkproces echt te ondersteunen is het van belang dat externen ook toegang hebben tot de digitale samenwerkplek. In onze ogen is Office 365 en SharePoint de ideale digitale samenwerkplek.

Cloud en mobile zijn standaarden waar u niet meer om heen kunt. Wim heeft uitgelegd hoe u met de nieuwste technologie de cloud kunt integreren in uw infrastructuur. Cloud technologie maakt het eenvoudiger om met mobiele apparaten te werken en om externen uit te nodigen om samen te werken. Aangetoond is dat het belangrijk is om gebruikers zo veel mogelijk zelf te laten doen. Laat gebruikers zelf externen uitnodigen en samenwerkplekken aftrappen. Als zij hiervoor op de IT afdeling moeten wachten zullen zij zelf andere tools inzetten. Dus om bedrijfsdata te beschermen is het belangrijk om de samenwerkprocessen goed te ondersteunen.

De kijkers hebben na afloop het webinar gewaardeerd met een 8. Als suggestie voor een nieuw onderwerp werd veel aangedragen om in te gaan op de gebruikte tools om een digitale samenwerkplek te leveren. Wij zullen hier een volgende sessie voor organiseren. De tools worden ook toegelicht in het whitepaper van het QS Portaal. Deze kunt u hier downloaden.