Mobile Device Management

Krijg grip op mobiele apparaten binnen jouw organisatie

Start met beschermen en beheren van mobiele apparaten

Beheer

configureer en onderhoud mobiele apparaten op afstand

Beveilig

ze met beleidsregels tegen gegevensverlies of diefstal

Bespaar

kosten en vergroot de productiviteit van je medewerkers

Veilig gebruik van mobiele apparaten

De afhankelijkheid van mobielen apparaten wordt steeds groter, zowel privé als voor het werk. Smartphones, laptops, tablets… ze zorgen ervoor dat data overal toegankelijk is en dat we altijd bereikbaar zijn. Goed nieuws voor de productiviteit van je medewerkers!

De keerzijde is dat dit soort devices grote beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Want als medewerkers ze gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsgegevens, hoe zorg je er dan voor dat deze data uit handen blijft van onbevoegden? En wat gebeurt er bij verlies of diefstal van een apparaat? Kan de toegang tot deze gegevens dan op afstand worden ingetrokken?

Een bijkomend probleem is dat mobiele apparaten kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld cyberaanvallen en malware. De apps die medewerkers gebruiken zijn niet per definitie veilig en voldoen lang niet altijd aan de regels en voorschriften van de organisatie.

Hoe houd je de kosten van het beschermen en beheren van mobiele devices in evenwicht met de voordelen die ze bieden?

Microsoft biedt verschillende oplossingen voor Mobile Device Management (MDM), zoals bijvoorbeeld Azure Active Directory, Defender for Endpoint, en Intune.

Deze beschermen mobiele apparaten, bijvoorbeeld door apparaat-encryptie, beveiligde dataopslag, en door beleidsregels af te dwingen op alle apparaten.

Bovendien kun je mobiele devices dankzij Microsofts MDM-oplossingen gemakkelijk centraal beheren, updaten en onderhouden. Dat scheelt veel tijd en bespaart kosten!

Voor organisaties die een BYOD-strategie hanteren, kan het lastig zijn om devices volledig te managen. Daarom biedt Microsoft ook Mobile Application Management (MAM) aan. Met MAM kun je applicaties op mobiele devices op een veilige manier beheren, zonder het hele apparaat onder controle te nemen. 

Zo kunnen medewerkers efficiënt werken, terwijl jij de controle houdt en zorgt voor optimale dataveiligheid.

Hoe werkt het?

Stap 1 Op basis van jouw eisen en wensen vertellen we je wat de mogelijkheden zijn. Onze consultants hebben jarenlange ervaring en kennen de best practices voor het inrichten van MDM-oplossingen als geen ander.

Stap 2 We maken een actieplan en voorstel om de implementatie uit te voeren op de manier die het beste bij jou past.

Stap 3 Onze consultants werken samen met jouw medewerkers aan het installeren en inrichten van de technologie. Documentatie van de inrichting en het opleiden van beheerders en gebruikers zijn hier onderdeel van.

Stap 4 Samen met jou maken we beheerafspraken over het operationeel en up-to-date houden van de geïmplementeerde oplossingen.

Producten die bij Mobile Device Management horen

Blijf op de hoogte

Herpak de controle op mobiele apparaten in jouw organisatie

Ben jij ook op zoek naar een oplossing waarmee je op afstand de mobiele devices van jouw medewerkers kunt beheren, updaten en beveiligen? Kun je hiervoor wel wat advies gebruiken van een ervaren consultant? Maak dan nu een afspraak!