Privileged Identity Management (PIM)

Bescherming tegen ongeautoriseerde toegang

Bescherm mijn organisatie tegen ongeautoriseerde toegang

Beveiliging

Beperk, beheer en controleer admin accounts

Compliance

Maak het naleven van regelgeving eenvoudiger

Gemak

Bespaar tijd en moeite met een centrale beheeromgeving

Het beheer van admin accounts made easy

Het is het zorgenkind van veel IT-managers en security officers: de wirwar aan ‘admin’ gebruikersaccounts binnen de organisatie en daarbuiten, en de risico’s die dit met zich meebrengt.

Logisch ook, want gebruikers die beheerdersrechten hebben kunnen – bedoeld of onbedoeld – wijzigingen aanbrengen in het systeem, toegang krijgen tot gevoelige informatie, en potentieel schadelijke software installeren.

Dit beïnvloedt de veiligheid van het systeem, en kan leiden tot datalekken, gegevensbeschadiging en systeeminstabiliteit. Bovendien zorgt het voor een groter risico op zwakke plekken in de IT-infrastructuur, waardoor cybercriminelen gemakkelijker toegang kunnen krijgen tot kritieke systemen en gegevens.

De uitdaging is om te werken volgens het ‘least privilege’-principe, zónder dat dit een negatieve impact heeft op de productiviteit van medewerkers. Om grip te krijgen op beheeraccounts, zodat je weet wie adminrechten heeft, met welke doelstelling en voor welke periode. En om het beheer en de beveiliging van gebruikersprivileges gemakkelijker en efficiënter te maken.

Optimaliseer beheer en beveiliging van toegangsrechten met PIM

Privileged Identity Management (PIM) biedt hiervoor dé oplossing. Het biedt een gecentraliseerde en geautomatiseerde manier om toegangsrechten te beheren en te beperken. Gebruikers kunnen – na goedkeuring – tijdelijke (just-in-time) toegang krijgen tot specifieke bevoegdheden. Deze vervalt automatisch na een vooraf ingestelde tijdsduur. PIM beheert de tijdelijke toegang en houdt een logboek bij van alle systeemactiviteiten van deze gebruikers.

Zo minimaliseer je het risico van ongeautoriseerd gebruik van admin accounts en maak je het naleven van wet- en regelgeving een stuk gemakkelijker.

Hoe werkt het?

Stap 1 Tijdens de intake stemmen we met je af hoe Microsoft PIM invulling kan geven aan het veilig toekennen van administratieve rechten aan bepaalde medewerkers.

Stap 2 Een overzichtelijk stappenplan laat zien welke acties nodig zijn, wat je zélf kunt doen, en hoe QS solutions je kan bijstaan bij de implementatie van de oplossing.

Stap 3 De implementatie van PIM gebeurt door onze consultants. Samen met jou testen en documenteren we de oplossing, en natuurlijk trainen we de beheerders in het gebruik ervan.

Stap 4 De inrichting van PIM moet up-to-date worden gehouden, en meldingen moeten worden opgevolgd. Ook voor periodiek onderhoud en support kun je bij ons terecht!

Product(en) die bij Privileged Identity Management horen

Blijf op de hoogte

Ontdek de voordelen van PIM

Minimaliseer risico's, verminder bedreigingen en garandeer compliance dankzij de strikte controle van admin accounts. Benieuwd wat PIM voor jouw organisatie kan betekenen? Maak dan vandaag nog een afspraak!