Security & Governance in Microsoft Teams

Het aantal gebruikers van Microsoft Teams is explosief gegroeid. Dat is goed om digitaal met iedereen samen te werken, maar het brengt ook Security & Governance uitdagingen met zich mee. In dit webinar laten wij zien hoe software van QS solutions – PortalTalk – jou helpt om een goed Security & Governance beleid op jouw Teams omgeving toe te passen. Wij behandelen de volgende onderwerpen:

 1. Aanmaken van Teams
  Hier begint het: wie mag een Team aanmaken? Hoe zorg ik voor een consistente gebruikerservaring? We laten zien hoe jij bepaalt welke gebruikers het recht hebben om een Team aan te maken en hoe jij gebruik maakt van templates om de Teams een uniform uiterlijk te geven. Zo ga jij wildgroei tegen.
 2. Wie mag wat?
  Teams staat bekend om de open rechtenstructuur. We demonstreren hoe eigenaren van Teams met PortalTalk volledig “self-service” rollen kunnen toewijzen aan gebruikers. Zo is het mogelijk om een teamlid alleen “read-only” rechten te geven. Zo houd jij controle op wie wat doet en voorkomt jij datalekken.
 3. Toegang onder controle
  Met verplichte periodieke controles op de toegang tot een Team zorgt PortalTalk ervoor dat Team eigenaren regelmatig checken wie toegang heeft en of dat nog gewenst is. Zo bewaak jij de documenten en de data in Teams.
 4. Uitgebreide Rapportage
  Als laatste laten wij zien hoe eenvoudig het is om uitgebreide rapportages van jouw Teams omgeving te maken – bijvoorbeeld: tot welke werkruimtes heeft een externe partner toegang en wanneer hebben ze voor het laatst ingelogd?

Wil jij zien hoe PortalTalk jouw organisatie helpt bij het doorvoeren van een goed Security & Governance beleid op jouw Teams omgeving? Schrijf je dan in voor het webinar via onderstaand formulier. Deelname is gratis en verplicht jou tot niets.

Schrijf je in om het webinar on-demand te bekijken