Webinar: ‘Toegang tot bedrijfsdata onder controle’

Er wordt verwacht dat organisaties hun verantwoordelijkheden nemen en ervoor zorgen dat toegangen tot bedrijfsdata goed bewaakt en gecontroleerd worden. Het dicht zetten van systemen zorgt voor schijnveiligheid. Medewerkers weten er omheen te werken en gebruiken online applicaties buiten controle van de organisatie. Volgens QS solutions is het faciliteren van de medewerker in flexibele processen de enige manier om bedrijfsdata onder controle te houden.

Tijdens dit webinar gaan Wim van den Heijkant en Fergus Keith in op de volgende vragen:

  • Hoe zorg ik voor een solide en geautomatiseerd instroom – doorstroom – uitstroom proces van mijn medewerkers?
  • Hoe ga ik om met ongestructureerde processen waar toegangen en rechten tijdelijk en snel moeten wijzigen?
  • Hoe stel ik medewerkers in staat om zelf rechten aanvragen?
  • Hoe delen medewerkers informatie gecontroleerd met derden die buiten uw bedrijfsnetwerk acteren?

Instroom – doorstroom – uitstroom proces

Medewerkers komen in dienst, wijzigen van functie en vertrekken bij uw organisatie. Tijdens deze reis is het noodzakelijk om de toegangen en rechten tot applicaties en bedrijfsdata aan te passen.

Snel en tijdelijk toegangen wijzigen voor ad-hoc samenwerkverbanden

Naast het gestructureerde proces vinden er ook ongestructureerde processen plaats. Medewerkers willen collega’s en derden (tijdelijk) toegang verlenen tot bepaalde delen van een applicatie en bedrijfsgegevens. Om deze tijdelijke toegangen via de IT afdeling aan te vragen duurt te lang. Het werk moet gedaan worden, dus zoeken zij een alternatief. Wij zien dat medewerkers en medewerkers zoeken dan een alternatief buiten controle van de IT afdeling.

Vanuit onze professionele webinarstudio in Capelle aan den IJssel geven Wim van den Heijkant, specialist op het gebied van Identity & Access Management en Fergus Keith, Commercieel Directeur antwoord op de bovenstaande vragen.

Wilt u een optimale toegangscontrole op bedrijfsdata? In een uurtje bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden. Schrijf u hieronder in.