Bedrijfsdata in de mist met de komst van cloud

Jarenlang is er door organisaties geïnvesteerd om identiteits- en toegangsbeheer waterdicht in te richten zonder daar de werkprocessen in te blokkeren. Het heeft bloed zweet en tranen gekost en nu dreigt dit allemaal voor niets te zijn. Het gebruik van cloud applicaties in organisaties neemt elke dag toe. Het gevolg is dat IT afdelingen het zicht op wat er met bedrijfsdata gebeurt, kunnen verliezen. De helpdesk wordt gebeld voor ondersteuningsverzoeken op een applicatie die nooit door IT is goedgekeurd. Medewerkers gaan zelf aan de slag, dat zijn ze privé immers ook gewend. Het blijven ondersteunen van de gebruikers is voor IT afdelingen een uitdaging. Organisaties worstelen met de vraag hoe zij om moeten gaan met deze nieuwe manier van werken van gebruikers.

De vraag luidt: Hoe zorgen wij ervoor dat we onze gebruikers tevreden houden door ze met cloud diensten te laten werken en te laten profiteren van de innovaties die daar plaatsvinden, zonder dat we voor iedere applicatie apart gebruikers- en autorisatiebeheer moeten optuigen en investeringen in de on-premises situatie onbruikbaar worden?”

Volgens QS solutions kunt u de investeringen die u in uw on-premises omgeving hebt gedaan behouden. Deze investeringen helpen om op een gecontroleerde en veilige manier te profiteren van de voordelen die cloud biedt. Met innovatieve technologie bent u in staat de controle ook in de cloud te pakken en bedrijfsprocessen te ondersteunen.

In het whitepaper ‘Bedrijfsdata in de mist met de komst van cloud’ leggen Wim van den Heijkant (QS solutions) en Martin Vliem (Microsoft) uit hoe u de controle in de cloud (her)pakt, vragen omtrent compliance, archivering en toegangscontrole kan blijven beantwoorden en gebruikers kan ondersteunen bij hun werkzaamheden. Download de whitepaper via onderstaande formulier.