Eenvoudig extra beveiliging met Multi-Factor Authentication

Het verifiëren van de toegang op basis van meerdere factoren speelt een grote rol bij het verbeteren van de toegangscontrole. Aan uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt een extra verificatie factor toegevoegd: uw telefoon. Met een applicatie, een geautomatiseerd telefoongesprek of een SMS-verificatie code kunt u de toegangsbeveiliging tot uw systemen verbeteren. Of dit systeem in de cloud draait, of in uw eigen serverpark, dat maakt niet uit. Met moderne technologie is dit tegenwoordig in enkele dagen te verwezenlijken.

Azure Multi-Factor Authentication helpt u bij het bewaken van de toegang tot uw data en applicaties, zonder ingewikkelde aanmeldprocedures. Gebruikers doorlopen een eenvoudig aanmeldproces. Gebruikers kiezen bijvoorbeeld zelf of zij gebruik willen maken van de mobiele app, een telefonische oproep of een sms-bericht als verificatie factor. Realtime waarschuwingen maken de IT afdeling attent op accounts die mogelijk een beveiligingsrisico vormen.

Weten in welke scenario’s Azure MFA voor u werkt aan de hand van interessante praktijk cases? Download hieronder de whitepaper.