Ons verhaal

QS solutions gelooft dat u efficiënter en effectiever werkt door de nieuwste Microsoft technologie in te zetten. Onze missie is om deze innovatieve technologie voor u te laten werken.

Daarvoor gaat QS solutions verder dan alleen het implementeren van de Microsoft software. Wij ontwikkelen ook aanvullende standaardsoftware, die het gebruik van Microsoft technologie in de praktijk eenvoudiger en veiliger maakt. Met onze ervaring, kennis en visie zorgt QS solutions ervoor dat de Microsoft technologie écht voor u gaat werken.

Geschiedenis

1994 | Start DBS Business Solutions

Vanuit een management buy out bij Digital Equipment/Philips is Paul Dols, samen met Jos van der Zalm, DBS Business Solutions gestart. DBS Business Solutions ontwikkelde standaard software voor salarisverwerking, personeelsinformatie en financieel beheer. Als één van de eerste software bedrijven, bouwde DBS applicaties die draaiden op Windows en die gebruik maakten van een relationele database.

2002 | Starten met Microsoft CRM

Om de groei van de onderneming te versnellen en het partnership met Microsoft te ontwikkelen besloot DBS Business Solutions te starten met productontwikkeling en dienstverlening voor Microsoft CRM. Vanaf de eerste versie, Microsoft CRM 1.0, waren de ontwikkelaars en consultants van DBS erbij.

2005 | Starten met Microsoft Project Server en SharePoint

De Microsoft CRM activiteiten waren zeer succesvol en DBS Business Solutions besluit om het partnership met Microsoft uit te breiden. Een aantal ervaren consultants worden aangenomen om de activiteiten rond SharePoint en Project Server op te zetten. Dit is ook het begin van software ontwikkeling op het Microsoft platform. DBS ontwikkelt een aantal SharePoint Apps die gezamenlijk Intranet functionaliteit bieden op het SharePoint platform.

2010 | Verkoop DBS Business Solutions aan het Noorse Visma

De Noorse leverancier van boekhoud- en administratiesoftware Visma neemt eind 2010 de standaard software pakketten voor salaris, personeelsinformatie en financieel beheer over. Visma vindt het portfolio van DBS een aanvulling op haar bestaande aanbod. De implementatie diensten en softwareontwikkeling op het Microsoft platform valt niet onder de overname. Deze worden voortgezet onder de bedrijfsnaam QS solutions. Bekijk hier het persbericht.

2013 | QS solutions neemt Elephant Security over

De Microsoft producten worden steeds vaker geleverd als cloud oplossing en hierdoor groeit de vraag naar Identity & Access Management. Om snel te beschikken over de juiste expertise, neemt QS solutions begin 2013 Elephant Security over. Elephant Security ontwikkelde het door Microsoft overgenomen BHOLD, wat zich tegenwoordig bevindt in Microsoft Identity Manager. Met de Identity & Access Management expertise in huis kan QS solutions haar klantvragen blijven beantwoorden. De overname past zeer goed in de strategie van QS solutions om praktische standaardproducten op het Microsoft Platform te ontwikkelen. Het product PortalTalk zorgt ervoor dat medewerkers met self-service functionaliteit toegangsrechten tot applicaties aanvragen en goedkeuren, terwijl de IT-afdeling overzicht en controle behoudt. Meer over PortalTalk vindt u hier.

2017 | QS solutions start met Cyber Security praktijk

Anno 2017 is cyber security van toenemend belang en start QS solutions met het leveren van Cyber Security diensten en producten. De partnerships met Microsoft en Infocyte zorgen ervoor dat QS solutions in staat is een breed pallet aan Security producten en diensten te leveren. Zoals altijd, zorgt QS solutions ervoor dat ze waarde toevoegt aan de Microsoft platform door praktijk gerichte software te ontwikkelen. In samenwerking met Microsoft ontwikkelt QS solutions de Cyber Security Assessment Tool (CSAT), waarmee organisaties inzicht krijgen in hun Cyber Security status. Met CSAT maken organisaties een roadmap voor de implementatie van software tools om security van infrastructuur en informatie te waarborgen.

Onze expertises

Cyber Security

Cyber Security

Uw IT-omgeving is van cruciale waarde voor uw organisatie. Uw organisatie kan niet meer opereren als uw omgeving niet meer te benaderen is. Dus is het zaak om uw IT-omgeving van de beste beveiliging te voorzien. Ook overheden vereisen dat uw organisatie passende maatregelen treft tegen datalekken en hackers, door wetgeving als meldplicht datalekken en General Data Protection Regulation (GDPR) aan te nemen. Al jaren zorgt QS solutions er met een Identity Management & Security team voor dat IT-omgevingen goed beveiligd zijn. Onze belangrijkste drijfveer daarbij is dat we de productiviteit van medewerkers niet verkleinen bij het verhogen van beveiliging en bescherming.

Microsoft bedrijfsdata

Identity & Access Management

Het managen van toegang en identiteiten in uw geautomatiseerde systemen is belangrijker dan ooit. De wetgever en de interne policies vereisen dat dit perfect in orde is. QS solutions gelooft dat goed Identity & Access Management er niet alleen voor zorgt dat uw organisatie zich aan de regels houdt, maar dat gebruikers een optimale ervaring hebben. De specialisten van QS solutions hebben gedegen kennis en ervaring van Identity & Access Management processen en bewijzen dit keer op keer bij organisaties door heel het land.

Marketing automation

Customer Engagement

De verbinding met uw klanten is erg belangrijk. In een tijd waar mond-tot-mond reclame waardevoller is dan ooit zijn, goede referenties en tevreden klanten van hoge prioriteit voor uw organisatie. Inzicht in de customer journey is daarbij van belang. Het is een weergave van het pad dat een klant aflegt en bevat alle touchpoints met uw organisatie. Een groot deel van deze stappen vinden plaats zonder uw directe betrokkenheid. Uw klanten oriënteren zich online via verschillende kanalen. De grote uitdaging is daardoor hoe u een optimale klantervaring biedt over alle digitale platformen en interactiemiddelen heen. Alleen dan kunt u echt uw klanten binden!

Digitaal samenwerken

Onze werkplek is ingrijpend veranderd. We werken waar en wanneer we willen, doordat we 24/7 toegang hebben tot onze data en applicaties. Daarnaast biedt Office 365 van Microsoft meerdere opties om optimaal samen te werken – zoals SharePoint en Microsoft Teams.

Om efficiënt samen te werken spelen factoren als; uw huidige situatie, type medewerkers in de organisatie en het belang van security spelen een belangrijke rol. Het besluit voor de juiste tool is dan ook een opgave.

QS solutions helpt bij het selecteren en implementeren van uw Digitaal Samenwerk omgeving. Wij implementeren al meer dan 15 jaar Digitale Samenwerk omgevingen bij diverse organisaties. De specialisten van QS solutions vertalen uw wensen en behoeften naar een werkplek waar u bij al uw applicaties kunt, gezamenlijk aan documenten kan werken en communiceert met uw collega’s. Hierbij blijft de IT afdeling in controle om de veiligheid van bedrijfsdata te garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van efficiëntie en het gebruiksgemak.

Referenties

Wij zijn trots op ons groeiende klantenbestand.

Mutsaers-Stichting
Woningcorporatie De Key
Bekijk alle referenties

Managementteam

Paul Dols

Algemeen Directeur
E-mail Paul Dols

Fergus Keith

Fergus Keith

Commercieel directeur
E-mail Fergus Keith

Boudewijn Nuij QS solutions

Boudewijn Nuij

Financieel Directeur
E-mail Boudewijn Nuij