Security & Governance

Maak veiligheid eenvoudig

Even sparren?

Georganiseerd

Duidelijke spelregels voor een betere organisatie van IT-applicaties en -systemen.

Compliant

Met een sterke governance bescherm je persoonlijke en gevoelige bedrijfsdata.

Lifecyclemanagement

Geen vragen meer bij een onboarding of ofboarding; alles ligt vast.

Maak een IT Governance plan!

Microsoft Teams wordt met de dag populairder. Da’s leuk, want de mogelijkheden met Teams zijn groot. En hoe meer mensen de samenwerkingstool gebruiken, hoe makkelijker natuurlijk. Teams is echter één van de vele applicaties die ‘open by design’ is. Ofwel: jij kunt bijvoorbeeld wel bepalen dat je als organisatie niet gaat videobellen via Teams, maar deze optie staat bij ‘default’ aan. Zo’n soort applicatie kent ook beperkte rollen en een minimale rechtenstructuur. Bovendien is er geen controle op toegang. Daardoor kan iemand jarenlang toegang hebben tot documenten zonder dat die nog daarmee te maken heeft. Dat kan op z’n minst zorgelijk zijn.

Niet alleen op het vlak van security, ook de governance van zo’n soort applicatie als Teams kan zorgen baren. Wanneer een applicatie op grote schaal wordt gebruikt, lijkt dat handig. Maar dat maakt het gebruik ook onoverzichtelijk. In Teams kun je in een jaar tijd een paar honderd teams hebben opgebouwd. Weet je dan nog precies welke toegang en bestanden je met wie (hebt) gedeeld? Tegelijk is het heel moeilijk om met iedere medewerker heldere werkafspraken te maken en die af te dwingen. Want elke gebruiker heeft zo zijn eigen voorkeuren. Ook wordt nog te weinig nagedacht over lifecyclemanagement. Want wat gebeurt er met een account als een teamlid vertrekt? Of als een teamkanaal niet meer gebruikt wordt?

Hoe werkt het?

Een werkplek in de cloud wordt vaak gevuld met uiteenlopende applicaties die het thuiswerken en op afstand samenwerken makkelijker maken. Probleem is alleen dat de security en governance vaak te wensen overlaat. Ook bij een veelgebruikte app zoals Teams. QS solutions zorgt dat dit soort oplossingen niet uiteindelijk tegen je organisatie gaat werken. Dat kan alleen met een goed beleid op het gebied van security en governance. QS solutions heeft jarenlange ervaring op dit vlak en we hebben hiervoor standaardprocessen en stevige documentatie opgesteld. Dan zie je algauw: security en governance gaat over meer dan communicatie en opleiding in het kader van gebruikersadoptie. Je moet het resultaat van de oplossing bewaken, gebruikersfeedback gebruiken en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen in werkmethodes en producten.

Blijf op de hoogte

Vereenvoudig compliance en veiligheid

Wil je de nieuwste microsofttechnologie omarmen, zonder dat de veiligheid achteruit gaat? Dat is fijn, want daar zijn wij juist goed in. Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.