Gemak
Vanuit één centrale omgeving beheer je alle werkstations
De effectieve oplossing die jou veel tijd bespaart
Neem contact opVanuit één centrale omgeving beheer je alle werkstations
Zo krijg je weer grip op apparaten en applicaties
En zorg je voor optimale databescherming
Kost het handmatig beheren en veiligstellen van laptops en desktops jou ook steeds meer tijd? Gebruikers willen graag alle vrijheid in de keuze van applicaties, maar realiseren zich vaak niet wat de impact hiervan is. Want hoe bescherm je al die apparaten tegen virussen en ransom- of malware? Weet je überhaupt nog met welke applicaties ieder werkstation is ingericht? Hoe veilig is de data bij diefstal of verlies?
De uitdagingen van het beheren van hybride IT-omgevingen
Feit is dat gebruikers – en hun werkstations – zich steeds vaker buiten het bedrijfsnetwerk bevinden. Ze werken vanuit huis, zijn op locatie bij een klant, of onderweg in binnen- of buitenland. Vaak is de hybride IT-omgeving van een organisatie niet ingericht op remote- en thuiswerken.
Dat brengt risico’s met zich mee. Risico’s die ingrijpende consequenties kunnen hebben voor de veiligheid van bedrijfsgegevens en andere gevoelige data.
Inmiddels is het bijna onmogelijk geworden om handmatig grip te houden op alle werkstations en de applicaties die erop staan. Het is tijdsintensief en je verliest snel het overzicht.
Meer controle en bescherming voor je werkstations met een centrale beheeromgeving
Wat je nodig hebt is een centrale omgeving waarin je alle apparaten gemakkelijk op afstand kunt beschermen en beheren. Meer inzicht en controle, wáár de werkstations zich ook bevinden. Een oplossing die cyberdreiging razendsnel detecteert en gegevens beschermt tegen ongeoorloofde toegang. Dat bespaart niet alleen zeeën van tijd, maar zorgt er bovendien voor dat jouw organisatie optimaal is beschermd.
Microsoft biedt hiervoor een aantal handige tools!
Stap 1: We brengen de huidige situatie in kaart en bekijken op basis van jouw wensen hoe Defender for Endpoint en/of Intune het best kunnen worden ingezet voor het beheer en de bescherming van je werkstations.
Stap 2: We maken een stappenplan dat laat zien wat er nodig is om de gewenste situatie te realiseren. Hieruit volgt een concreet voorstel.
Stap 3: Defender en Intune worden ingericht en beschikbaar gemaakt op alle apparaten. We testen en documenteren iedere stap, en trainen je IT-beheerders.
Stap 4: De tools moeten up-to-date worden gehouden. Periodiek lopen we alles na, bespreken met je of alles nog naar wens is, en houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
Met de introductie van NIS2, De EU-richtlijn voor het verbeteren van digitale weerbaarheid, staan organisaties voor de uitdaging hun security op peil te brengen. Wat vraagt NIS2 nu van ons en hoe vertalen we dit door in acties?
Heb jij enig idee hoe kwetsbaar jouw organisatie is als het aankomt op cybercriminaliteit en datalekken? Cybercriminelen gebruiken inmiddels uiterst geavanceerde tools voor hun schimmige praktijken, en dat vertaalt zich ieder jaar weer in een toename van het aantal cyberaanvallen.
Cybercrime is niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Technologie ontwikkelt zich nu eenmaal in een razend tempo, en dat geldt helaas ook voor de vaardigheden van cybercriminelen.