Breens Network en QS solutions slaan handen ineen

AMSTERDAM, 28 MAART 2024 – Breens Network en QS solutions zijn een partnership aangegaan om samen dé IT-partner te worden voor organisaties die hun digitale transformatie willen versnellen en optimaliseren met behulp van Microsoft-technologieën.

  • De samenwerking versterkt de positie als IT en security partner in Nederland en over de grens
  • De combinatie is in staat klanten beter te ondersteunen in oplossingen en diensten rondom beveiliging van Microsoft 365, Azure en data
  • Gezamenlijk vormen Breens Network en QS solutions een sterke Microsoft partner

Breens Network is een Nederlands Edtech-collectief waar onderwijs en technologie samenkomen om de digitale toekomst van leren en ontwikkelen te creëren. Het collectief – dat bestaat uit IT-Workz, Educator, Progress Onderwijs, SLBdiensten en Breens IT-Solutions – bestrijkt het volledige spectrum van onderwijstechnologie. Van advies, infrastructuur en beheer tot eigen leerplatforms en tools die onderwijsinstellingen wendbaar – en het leren dynamischer en boeiender maken.

QS solutions is een erkende ISV en MSP in het Microsoft-ecosysteem en internationaal actief op het gebied van cyberweerbaarheid van organisaties. Met haar eigen ontwikkelde oplossingen en specifieke kennis zorgt QS solutions ervoor dat medewerkers zo veilig en productief mogelijk werken, ongeacht hun locatie of device. Hiervoor wordt Microsoft-technologie gebruikt en in-house ontwikkelde software zoals de Cyber Security Assessment Tool (CSAT), PortalTalk, and Qare365.

De bedrijven stappen over van een onderwijsspecialist en een Modern Work en Security bedrijf naar één bedrijf dat klanten kan begeleiden bij digitale transformatie, Artificial Intelligence (AI), optimalisatie en veiligheid van de IT-omgeving. Gezamenlijk zetten zij dit voort in meerdere sectoren, waaronder de gezondheidszorg, onderwijs en het midden- en kleinbedrijf. Bovendien zal de samenwerking het bedrijf in staat stellen zijn activiteiten in het buitenland uit te breiden door gebruik te maken van het bestaande partnerkanaal van meer dan 800 partners wereldwijd.

Beide bedrijven zijn al ruim 20 jaar actief en hebben gezamenlijk een groot klantenbestand, met de mogelijkheid om uit te breiden naar meer beheerde diensten en producten. Het partnership is een strategische zet, die het gecombineerde bedrijf in staat stelt de sterke punten van beide bedrijven te benutten. Met de jarenlange kennis van de markt kan het aan groeiende behoefte van de klanten voldoen in het voorzien van een uitgebreider aanbod op het gebied van beveiliging. De bedrijven vallen beide binnen het fonds van private equity onderneming Capital A.

Directeur Breens Network Charles Stork: “Het partnership met QS solutions zorgt ervoor dat we onderwijs specifieke assessments, oplossingen en diensten rondom beveiliging van Microsoft 365, Azure en data kunnen ontwikkelen en beschikbaar kunnen stellen aan het onderwijs. De kwetsbaarheid van het onderwijs op het gebied van cybersecurity blijkt keer op keer erg groot te zijn. Ontwikkelingen als AI maken inzicht in je kwetsbaarheden alleen maar urgenter. Daarnaast helpt dit onderwijsinstellingen met het op orde brengen van hun IT-omgeving in het kader van alle regelgeving rondom informatiebeveiliging en privacy. Het partnership met QS solutions zal veel toegevoegde waarde hebben voor het onderwijs.”

Directeur QS solutions Paul Dols: “Onze samenwerking met Breens Network versterkt onze Managed Service Provider- en Azure- competenties, waardoor we een verbeterd data en AI aanbod kunnen leveren. Onze productontwikkelingsmogelijkheden zijn verdubbeld, wat resulteert in verbeterde schaalvoordelen en kwaliteit van productontwikkeling. Samen zijn we een belangrijke Microsoft-partner in Nederland, waarbij ons internationale Partner Channel volop mogelijkheden biedt om onze gezamenlijke producten te distribueren.”

Over Breens Network

Breens Network is een Nederlands Edtech-collectief waar onderwijs en technologie samenkomen om de digitale toekomst van leren en ontwikkelen te creëren. Ontstaan vanuit het onderwijs spreekt het collectief de taal van onderwijsinstellingen en -professionals, begrijpt het de ambities van studenten en vertaalt die samen naar technologische oplossingen die het individuele leerproces verrijken en toekomstbestendig maken. Breens Network bedient meer dan 2,5 miljoen leerlingen, studenten, docenten en medewerkers in het basis-, voortgezet -, middelbaar beroeps- en hoger onderwijs.

Over QS solutions

QS solutions is een internationaal bedrijf dat zich richt op efficiënt werken op een veilige manier. Als Microsoft-partner werkt QS solutions aan een betere cyberweerbaarheid van organisaties, en zorgt ervoor dat medewerkers zo veilig en productief mogelijk werken, ongeacht hun locatie of device. Hiervoor wordt Microsoft-technologie gebruikt en in-house ontwikkelde software zoals de Cyber Security Assessment Tool (CSAT), PortalTalk en Qare365. Voor maximale gebruikersadoptie wordt gebruik gemaakt van slimme softwareaanpassingen en maatwerk om de digitale werkplek eenvoudiger en veiliger te maken. Zo wordt de productiviteit verhoogd terwijl de organisatie geniet van optimale security.

Over Capital A

Breens Network en QS solutions vallen beide binnen het fonds van private equity onderneming Capital A. Capital A is een van de oudste private equity ondernemingen in Nederland en vindt haar oorsprong bij ABN AMRO in de jaren 80 als investeringsfonds gefocust op het MKB. Sinds 2018 is Capital A zelfstandig verder gegaan met een sinds 2012 zelfde strategie & focus, i.e. die van het investeren in zeer snel (zowel autonoom als acquisitief) groeiende bedrijven. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A ongeveer 700 miljoen euro aan assets under management en heeft het een portefeuille van meer dan 30 groeibedrijven die overwegend actief zijn in Europa. Enkele investeerders in Capital A zijn ABN AMRO, Five Arrows, Alpinvest, Bregal, LGT, ondernemers van voormalige portefeuillebedrijven en het Capital A team zelf.