Breng de structuur terug in je Microsoft Teams

Een slecht beheerde Microsoft Teams-omgeving veroorzaakt verwarring en inefficiëntie in je organisatie. Werknemers verspillen kostbare tijd aan het doorzoeken van talloze teams en kanalen op zoek naar de juiste informatie. Gelukkig kun je dit probleem oplossen.

In deze blog delen we onze doeltreffende structuur voor Microsoft Teams met je, gebaseerd op bewezen methoden en praktijkervaringen (10+ jaar), om zo de productiviteit en samenwerking binnen je organisatie weer terug naar het oude niveau te brengen.

Een chaos aan informatie

Een Teams-omgeving zonder duidelijke structuur leidt dus tot operationele uitdagingen. Medewerkers raken gefrustreerd wanneer ze niet snel de meest actuele documenten of informatie kunnen vinden. Dit resulteert in een verlies aan productiviteit, aangezien zij tijd besteden om de juiste informatie te zoeken, in plaats van hun daadwerkelijke werk.

De impact gaat echter verder dan veiligheid en efficiëntie. De dagelijkse ervaring van medewerkers in een ongeorganiseerde Teams-omgeving kan leiden tot stress en ontevredenheid. Dit beïnvloedt niet alleen hun werkplezier, maar ook hun vermogen om effectief samen te werken.

Deze uitdagingen benadrukken het belang van een gestructureerde aanpak in Microsoft Teams. Door helderheid en orde aan te brengen, verbeter je niet alleen de veiligheid, maar ook de tevredenheid en productiviteit van medewerkers. Maar hoe breng je in de chaos dan die structuur aan?

Een structuur van drie componenten

Bij QS solutions ontwikkelden we een structuur die helpt de chaos in Microsoft Teams te bedwingen. Deze structuur hebben we gedurende 10 jaar in verschillende organisaties met succes getest en bewezen, en implementeren we vandaag de dag nog consequent. Ze omvat drie hoofdcomponenten, elk speciaal ontworpen om bepaalde uitdagingen aan te gaan:

  • Projecten: Voor elk project maak je een aparte team-omgeving. Een project is een tijdelijke samenwerking. Na voltooiing van het project archiveer je het team. Zo blijft alle informatie netjes en overzichtelijk en kun je later eenvoudig terugblikken op de projectresultaten en documentatie.
  • Communities: Deze fungeren als de kenniscentra van je organisatie. Hier delen en bewaren medewerkers (algemene) kennis. De communities vormen zo een levendige bron van informatie en expertise, toegankelijk voor iedereen die wil leren en bijdragen.
  • Afdelingen: Deze teams vormen de digitale thuisbasis voor specifieke afdelingen, zoals HR of Financiën. Ze centraliseren dagelijkse activiteiten en informatie en vereenvoudigen zo de interne communicatie en het beheer van afdelingsgerelateerde taken.

De structuur implementeren

Succesvol deze structuur in Microsoft Teams implementeren is meer dan een technische uitdaging. Je moet niet alleen de verandering binnen de online omgeving doorvoeren, maar ook aandacht besteden aan de menselijke aspecten van deze transitie. Training en ondersteuning zijn cruciaal om te zorgen dat iedereen in je organisatie de nieuwe structuur omarmt en optimaal benut.

Stappenplan voor een effectieve implementatie

Een gestructureerde aanpak is essentieel voor succes:

  1. Evaluatie: Start met een grondige analyse van het huidige gebruik van Microsoft Teams binnen je organisatie. Kijk naar hoe teams en kanalen momenteel worden gebruikt en identificeer gebieden die verbetering behoeven.
  2. Transitieplan: Ontwikkel een helder en gedetailleerd plan voor de overgang naar de nieuwe structuur. Dit plan moet tijdlijnen en verantwoordelijkheden omvatten, zodat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt.
  3. Training en ondersteuning: Zorg voor uitgebreide training en ondersteuning voor alle gebruikers. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met de nieuwe structuur en hoe deze te gebruiken in hun dagelijkse werk.
  4. Monitoring en evaluatie: Houd de voortgang in de gaten en pas de aanpak aan waar nodig. Dit zorgt ervoor dat de implementatie soepel verloopt en dat eventuele problemen snel worden aangepakt.

Aan de slag

Met de juiste structuur en aanpak kan Microsoft Teams transformeren van een bron van frustratie naar een krachtig hulpmiddel voor samenwerking en productiviteit. Door de stappen die we hebben besproken toe te passen, kun je een omgeving creëren waarin teams efficiënt en effectief samenwerken, met duidelijke communicatie en gestroomlijnde processen.

Onthoud dat verandering tijd kost en dat het succes van de implementatie afhangt van zowel de technologische aanpassingen als de acceptatie door de gebruikers. Geduld, doorzettingsvermogen en voortdurende ondersteuning zijn essentieel om deze transitie succesvol te maken.

Verdiep je kennis met ons e-book

Wil je meer diepgaande inzichten en gedetailleerde richtlijnen over hoe je deze transformatie in jouw organisatie kunt realiseren? Ons e-book ‘Stekker uit je fileserver’ biedt een schat aan informatie en praktische tips om je te helpen bij het optimaliseren van je Microsoft Teams-omgeving. Download het e-book vandaag nog en zet de eerste stap naar een gestructureerde en efficiënte samenwerking in jouw organisatie.


Online adviesgesprek (20 minuten) via Teams

Vrijblijvend een afspraak maken