Dennis van Klaveren – teamleider, projectmanager en fanatiek mountainbiker

In deze serie stellen we één voor één ons team aan je voor. Wat is hun functie binnen QS solutions? Wie zijn ze als persoon? Waarom zijn ze een match met de organisatie? En wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Zo krijg jij als klant, business partner of nieuwe collega een beeld van de mensen achter ons logo!

Vandaag in de spotlight:

Dennis van Klaveren – teamleider, projectmanager en fanatiek mountainbiker

 

 

Groener gras

Dennis startte begin 2021 als projectmanager bij QS solutions. Middenin coronatijd dus, maar ondanks dat het stil was op kantoor, voelde het meteen vertrouwd. Twintig jaar was hij bij zijn vorige werkgever in dienst geweest, dus de beslissing om over te stappen naar een andere organisatie was geen gemakkelijke. Zou het gras wel echt groener zijn aan de andere kant? Het antwoord op die vraag bleek gelukkig een volmondig ‘ja’!

Want wat Dennis zocht was een wat kleinere organisatie die hem de kans zou geven om door te groeien. En dat is gelukt! Inmiddels is hij namelijk teamleider van acht experts in Nederland en Duitsland. Zonder dat hij zelf op deze functie had aangestuurd, kreeg Dennis de kans om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het team miste namelijk een teamleider, en Dennis bracht behalve ruim vijftien jaar ervaring als projectmanager ook een succesvol afgeronde managementtraining met zich mee.


“Samenspel tussen persoonlijke en organisatiebrede doelen en ambities”

 

Zijn start als teamleider viel samen met de persoonlijke ontwikkelingsgesprekken met het team, dus dat was een mooi moment om samen afspraken te maken over ieders doelen en ambities, op een manier dat ze hand in hand zouden gaan met die van het bedrijf.

Diversiteit en onderlinge samenwerking

In de regel zijn Dennis en het team op maandag en vrijdag op kantoor. Die afspraak is in goed overleg gemaakt, simpelweg omdat dit het teamverband en de onderlinge betrokkenheid ten goede komt. Maar dat niet alleen: het is ook een stuk efficiënter! Bijpraten over een project of klant, samen overleggen wie wat doet en waar de eventuele knelpunten liggen, het oplossen van problemen voor iederéén in plaats van per persoon… die dingen gaan face-to-face nu eenmaal een stuk sneller en gemakkelijker dan via Teams.


“Door het delen van kennis maken we elkaar sterker”

 

Dennis vindt vooral de afwisseling erg leuk. Zijn werk is ontzettend divers en hij heeft veel overleg met verschillende collega’s en andere stakeholders. De onderlinge samenwerking verloopt steeds beter, ook tussen de verschillende teams. “Zo is er bijvoorbeeld een ontwikkelclub in het leven geroepen die ervoor zorgt dat kennis niet alleen op peil wordt gehouden, maar ook wordt gedeeld tijdens kennissessies. Zo maken we elkaar sterker als individu én als team.”  

Klantcontact op locatie

Toegevoegde waarde bieden aan de klant, dát is waar het Dennis om gaat. Hij is resultaatgericht en praktisch ingesteld, en haalt zijn energie uit het doen van veel werk in weinig tijd. “Ik kan maar moeilijk omgaan met ruimte in mijn agenda”, zegt hij lachend. En dus zet hij zich voor de volle 100% in voor het succesvol runnen van ieder project waar hij met zijn team verantwoordelijk voor is.


“Customer intimacy werkt!”

 

Meetings en workshops worden waar mogelijk on-site bij de klant gedaan. Dit kost het team weliswaar wat meer tijd, maar is een stuk effectiever dan remote overleg. En dat is beter voor de klant. Het is precies die customer intimacy die klanten waarderen in de samenwerking met QS solutions. “Complimenten over het geleverde werk, de communicatie en de projectbesturing- en beheersing zijn de kers op de taart!

De beste aanpak

Toen Dennis teamleider werd is de ‘QS-methode’ uitgebreid besproken in het team. De focus op de Cyber Security Assessment Tool (CSAT), de adoptie- en designworkshops, de implementatie en handover… Was dit wel de beste aanpak? Dat dit inderdaad zo is bleek nog maar eens in een van de aanbestedingstrajecten die voor Dennis onvergetelijk is geworden.

Hij vertelt: “Nadat meerdere partijen hun plan van aanpak aan de klant hadden gepresenteerd bleef QS solutions met twee concurrenten over. Als volgende stap stond een interviewronde gepland met deze drie partijen. Mijn verbazing was groot toen de klant aangaf dat deze ronde niet zou doorgaan. Was onze presentatie toch niet goed genoeg geweest? Lagen we eruit? Maar nee, niets bleek minder waar! De klant had juist – voortijdig! – voor QS solutions gekozen, omdat onze aanpak met kop en schouders boven die van de andere partijen uitstak!”

Fanatiek mountainbiker

Dennis zit vol energie en is ontzettend fanatiek, ook in zijn vrijetijd. Hij zit veel op de mountainbike, zowel ter ontspanning als in wedstrijdverband, weer of geen weer. Zijn vriendin en twee zoons zijn al net zo sportief, dus als het gezin gezamenlijk op pad gaat is dat meestal voor iets actiefs, zoals een steptocht, een bezoek aan een klimpark, of een flinke mountainbikerit in Winterberg.

 

 

De focus en het doorzettingsvermogen die hij nodig heeft voor het sporten past hij ook toe in zijn werk. En als de resultaten toch een keer tegenvallen, dan neemt hij de leerpunten mee. Hij is nu eenmaal niet het type dat uit frustratie het bijltje erbij neergooit, hij zoekt naar verbeteringen. “Gewoon doorgaan, wat er ook gebeurt!”

Dennis over QS solutions

“Ik was op zoek naar een organisatie met een informele cultuur en veel flexibiliteit. Wat dat betreft zit ik hier helemaal op mijn plek. De klik was er meteen, en ik houd van de open communicatiestructuur en korte lijntjes. Er worden goede gesprekken gevoerd die zowel voor het bedrijf als voor het team mooie ideeën opleveren, bijvoorbeeld als het gaat over nieuwe werkmethodes of betere efficiëntie.


“De gesprekken leveren mooie ideeën op, zowel voor het bedrijf als voor het team”

 

Daarnaast mag je hier zélf richting geven aan de ontwikkeling van je carrière en krijg je daar alle ruimte voor. Je kunt op elk niveau instappen, zelfs als je geen IT-achtergrond hebt. De nodige kennis en vaardigheden leer je on the job en door bij te leren terwijl je al in dienst bent.

Mijn werktijden zijn flexibel: soms ga ik tussendoor een uurtje fietsen om mijn hoofd leeg te maken. Daartegenover staat dat ik bereikbaar en beschikbaar kan en wil zijn voor het team, zo nodig ook buiten kantooruren. Dat is gelukkig gemakkelijker nu de kinderen al wat groter zijn. Heerlijk om zo de balans te houden tussen werk en privé.”

Kom je ook werken bij QS solutions?

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de razendsnel veranderende wereld van cybersecurity? Om iedere klant zo goed mogelijk te beschermen tegen de risico’s van een cyberaanval? Laat het ons weten! We hebben in verschillende teams plek voor enthousiaste nieuwe collega’s met én zonder IT-ervaring.