Eenvoudig nieuws publiceren in SharePoint met de NewsApp

Intern nieuws houdt de organisatie goed geïnformeerd en zorgt voor betrokken medewerkers. Intranet is daar de aangewezen plek voor. Gebruikt u SharePoint voor intranet, dan is echter het plaatsen van nieuws vrij onhandig. Je hebt er enige SharePoint kennis voor nodig. Onze NewsApp voor SharePoint maakt het plaatsen van nieuws gemakkelijk voor iedereen. 

SharePoint is een fantastisch platform voor een intranet of als portaal voor klanten of partners. Logisch dat u ook uw organisatienieuws hier wilt delen, want in veel organisaties is SharePoint het beginpunt van de dag.

Wat intranet zo geschikt maakt als nieuwsbron

Een organisatie valt of staat met de kwaliteit van de onderlinge communicatie. Daarom is het belangrijk om zaken als het jaarverslag, kwartaalcijfers, productwijzigingen, nieuwe klanten of grote opdrachten met elkaar te delen. Maar ook met elkaar meeleven is belangrijk: een overlijdensbericht of collega ziek, 25 jaar in dienst of kindje gekregen. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor uw medewerkers, maar niet per se wereldkundig gemaakt hoeven te worden. Dat sluit social media of een publieke website uit.

De @iedereen e-mail is heel vluchtig. Na het openen verdwijnt het mailtje al gauw onderin de inbox. Iedere keer als je het intranet opent om een klant- of projectbestand te bekijken, zie je het nieuws weer voorbijkomen. Oude berichten zoek je gemakkelijk weer op. De NewsApp voor SharePoint maakt dit op eenvoudige wijze mogelijk.

NewsApp voor SharePoint: werkt net als Word

Elke geautoriseerde medewerker kan met een eenvoudig formulier een nieuwsitem aanmaken en publiceren. Een geüploade foto wordt automatisch geschaald. Door rubrieken te kiezen, zien alleen de medewerkers het bericht voor wie het ook relevant is. Zoals een bepaalde afdeling of vestiging, bijvoorbeeld bij nieuwe parkeerregels in de buurt. Per bericht geef je een publicatiedatum en een eventuele einddatum. Je kunt video’s en meerdere foto’s plaatsen, andere lettertypes en kleuren opgeven en ook werken met HTML is mogelijk. De opmaakmogelijkheden zijn gelijk aan die van Microsoft Word. Zodat iedereen die met Word kan werken, ook een nieuwsitem kan aanmaken.

In SharePoint wordt het nieuws opgemaakt in drie weergaven: Nieuws Tiles, Ticker Tape en als Response nieuwsoverzicht. Medewerkers kunnen met de mobiele NewsApp de nieuwsberichten ook onderweg op telefoons en tablets lezen. 

Praktijkgericht en eenvoudig in gebruik

NewsApp voor SharePoint bestaat ruim tien jaar. De app is voortgekomen uit de grote behoefte van SharePoint-gebruikers aan een praktische nieuwstool. Vanuit Microsoft is hier nooit een invulling aan gegeven en QS solutions zag de ruimte om zijn klanten praktisch van dienst te kunnen zijn. Voor de continue ontwikkeling is de input van onze klanten leidend. Slimmigheden zoals het kunnen kiezen van een interne doelgroep en het automatisch verkleinen van afbeeldingen komen rechtstreeks van onze klanten vandaan.

De NewsApp voor SharePoint in actie zien? Bekijk deze demo waarin ik, Tom Brand, Teamleider Office 365, alle mogelijkheden laat zien en hoe eenvoudig de app in gebruik is.