Ella Gud – global partner manager, wereldreiziger en kunstenaar

In deze serie stellen we één voor één ons team aan je voor. Wat is hun functie binnen QS solutions? Wie zijn ze als persoon? Waarom zijn ze een match met de organisatie? En wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Zo krijg jij als klant, business partner of nieuwe collega een beeld van de mensen achter ons logo!

Vandaag in de spotlight:

Ella Gud – global partner manager, wereldreiziger en kunstenaar

EllaG-employerbranding

 

Gewoon op de koffie

Ella voegt een internationaal tintje toe aan het team van QS solutions. Ze is Russisch en kwam anderhalf jaar geleden in dienst als Global Partner Manager. Daarvóór woonde ze in China, waar ze in de entertainment- en muzieksector werkte.

Geen achtergrond in IT, dus. Ze had er al wel over nagedacht voor een toekomstige carrière, en de verhuizing naar Nederland bleek het perfecte moment. “Verhuizen naar Nederland was sowieso een grote verandering, dus het idee om ook van sector te veranderen lag voor de hand.”


“Een gebrek aan IT-kennis was absoluut geen dealbreaker”

 

Tijdens het informele kennismakingsgesprek (“ik ging er gewoon op de koffie!”) bleek Ella’s gebrek aan IT-ervaring absoluut geen dealbreaker te zijn. Integendeel zelfs! QS solutions was op zoek naar iemand met kennis van verschillende culturen en talen, en de communicatieve vaardigheden die onmisbaar zijn voor een internationale functie. In dat opzicht was Ella de perfecte kandidaat, en het contract was dan ook al gauw getekend.

Duurzame samenwerking

In haar rol als Global Partner Manager ondersteunt Ella partners wereldwijd in het vertrouwd raken met de verschillende producten en oplossingen van QS solutions. Het leukste vindt ze het ontwikkelen van een duurzame relatie met de partners. Dat werkt nu eenmaal veel beter dan een eenmalige samenwerking. Ze heeft de vrijheid om nieuwe programma’s en uiteenlopende strategieën te introduceren. Dankzij dat soort initiatieven begrijpen de partners veel beter hoe ze de verschillende producten tot een strategisch onderdeel van hun bedrijfsmodel kunnen maken, wat een belangrijke bijdrage levert aan hun succes!

Ella vertelt: “Een mooi voorbeeld is de inzet van CSAT, de Cyber Security Assessment Tool van QS solutions. Als dit product strategisch wordt toegepast in plaats van het alleen maar uit te proberen, zie je meteen de toegevoegde waarde voor het bedrijfsmodel van de partner.”

Geen 9 tot 5

De manier van werken is bij QS solutions totaal anders dan wat Ella gewend was in China. Alhoewel ze ook daar veel reisde voor haar werk, werd ze tussen deze on-site klussen door geacht om op kantoor te zijn. ’s Ochtends inklokken en aan het eind van de dag weer uitklokken. “Onnodig ouderwets”, zegt ze lachend.

Nu heeft ze de vrijheid om zélf te bepalen waar en wanneer ze werkt. Dat betekent dat ze ook af en toe met haar vriend mee kan als hij weer eens voor zijn werk naar het buitenland moet. Heerlijk vindt ze dat!


“Heerlijk om zélf te kunnen bepalen waar en wanneer ik werk!”

 

Want reizen is een van Ella’s grote passies. Nieuwe plekken en culturen leren kennen en maar kijken waar het schip strandt – soms letterlijk! Het feit dat ze nu de wereld kan ontdekken als onderdeel van haar werk, is een droom die uitkomt. Met partners die zich in uiteenlopende tijdzones bevinden is dat natuurlijk ook geen enkel probleem.

Aandacht voor lichaam en geest

Buiten werktijd vind je Ella vaak met een kwast in haar hand. Ze schildert en tekent graag, en dat zorgt niet alleen voor ontspanning, maar bevordert ook haar creativiteit. Een creativiteit die ze vervolgens weer kan toepassen in haar werk om out of the box te denken en oplossingen te vinden die niet altijd even voor de hand liggen.

Daarnaast doet ze veel aan yoga, want dat is goed voor haar spirituele en fysieke gezondheid. “Het leert je je lichaam beter te begrijpen en je grenzen op te zoeken.”

Ella over QS solutions

“Toen ik net begon bij QS solutions had ik totaal geen ervaring in de IT en kwam er zó veel nieuwe informatie op me af! Bovendien was alles anders dan wat ik gewend was in China.

Maar dankzij het team voelde ik me meteen meer dan welkom! Iedereen was ontzettend behulpzaam, en meteen vanaf het begin werden mijn mening en input gevraagd én serieus genomen. Bovendien kreeg ik alle tijd om relevante kennis op te doen: niemand verwachtte dat ik presentaties zou geven tot ik me er 100% comfortabel mee voelde. Dat was ontzettend fijn!


“Altijd gezellig op kantoor”

 

QS solutions biedt heel veel flexibiliteit en vrijheid. De mensen die er werken zijn stuk voor stuk self starters die zélf vorm geven aan hun werkzaamheden. Het gaat om de resultaten, niet om je aanwezigheid op kantoor, hoewel het daar altijd heel gezellig is!

Het is echt een mooie plek voor jonge mensen, óók zonder ervaring in IT of cybersecurity. Je krijgt de kans om te groeien binnen het bedrijf en om verschillende functies te proberen om te kijken wat het beste bij je past. Ook als Nederlands niet je eerste taal is, ben je hier op je plek, dat zie je maar aan mij! Of het nu gaat om het leren van de taal en de cultuur, het bijbrengen van vakkennis of het doen van de inburgeringscursus, QS solutions ondersteunt me op alle vlakken!”

Contact

Heeft jouw bedrijf interesse om partner te worden van QS solutions? Of zou je net als Ella zélf aan de slag willen bij QS solutions en ben je benieuwd naar de doorgroeimogelijkheden? Laat het ons weten! We praten graag met je verder.