Identity & Access Management (IAM) expert in hart en nieren.

In deze serie stellen we één voor één ons team aan je voor. Wat is hun functie binnen QS solutions? Wie zijn ze als persoon? Waarom zijn ze een match met de organisatie? En wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Zo krijg jij als klant, business partner of nieuwe collega een beeld van de mensen achter ons logo! 

Vandaag in de spotlight:

René Vastenhout – IAM-expert, wielerfanaat en langeafstandsschaatser

 

 

Al zes jaar is René Identity & Access Management (IAM) consultant binnen het Security en Infrateam van QS solutions. Hij is een echte ervaringsdeskundige en heeft in zijn werkzame leven al allerlei functies in de IT gehad. Van systeembeheerder, engineer en infraconsultant, tot infra-architect, technisch projectleider, projectmanager en consultant. Altijd met IAM als rode draad. Een echte Senior, dus!


“Werken op projectbasis – met een concreet begin en eind – vind ik het leukst.”

 

Doordeweeks vind je René meestal op locatie bij de klant. En als het even kan komt hij voor de afwisseling ook graag naar het QS-kantoor in Amersfoort om bij te praten met collega’s. “Met thuiswerken ben ik sinds corona wel klaar!”, zegt hij lachend.

 

Multi-inzetbaar binnen het Security- en Infrateam

Door zijn jarenlange ervaring is René breed inzetbaar voor allerlei klussen, van hands-on technische projecten tot opdrachten die vragen om meer sturende en leidende kwaliteiten. Ook voor de implementatie van Microsoft-producten zijn zijn kennis en vaardigheden ontzettend waardevol. “Geen dag is hetzelfde!”, aldus René.

René is niet iemand die simpelweg opdrachten uitvoert, maar doet altijd zijn uiterste best om de klant erbij te betrekken, zodat hij zijn expertise kan overdragen.


“Hoe complexer, hoe leuker”
 

 

Analytisch denken

Het mooie van Identity & Access Management is volgens René dat het zo tastbaar is en een concreet begin en eind heeft. “Het is meer een businesspuzzel dan een IT-vraagstuk, en heeft als doel om de eindgebruiker te helpen. Dat geeft veel voldoening.”

Bovendien houdt hij van ingewikkelde gevallen die vragen om analytisch nadenken om correct – en veilig! – invulling te geven aan de toegangsrechten en permissies. Hoe complexer, hoe leuker!

 

Elfstedentocht

René woont in Nieuw-Vennep met zijn zoon en hond. Hoewel hij tijdens werktijd min of meer vergroeid is met zijn computer, is dat in zijn vrije tijd juist helemaal niet het geval! Dan gaat zijn laptop dicht en is het tijd om zijn hoofd leeg te maken.


“Bij de volgende editie ga ik voor een nieuw PR!”

 

René over QS solutions

“De informele en relaxte sfeer van QS solutions past perfect bij mij. Er is veel ruimte en vrijheid om flexibel te werken, en tegelijkertijd is de verwachting nooit dat je ’s avonds of in het weekend nog klussen oppakt of mails beantwoordt. Bovendien is de betrokkenheid groot: als je wat nodig hebt, dan wordt het geregeld, vaak zelfs nog voordat je erom hebt gevraagd! Ik ben een teamspeler, zowel tijdens als buiten het werk, en bij QS solutions zit ik helemaal op mijn plek.”

Contact

Staat Identity & Access Management hoog op de agenda van jouw organisatie – of juist nog niet – en kun je wel wat expertise gebruiken? Ben je benieuwd wat René hierin zou kunnen betekenen? Laat het ons weten! We helpen je graag verder.