Jeremy Smit – Microsoft 365-expert, fitnessfanaat en kennisverslaafde

In deze serie stellen we één voor één ons team aan je voor. Wat is hun functie binnen QS solutions? Wie zijn ze als persoon? Waarom zijn ze een match met de organisatie? En wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Zo krijg jij als klant, business partner of nieuwe collega een beeld van de mensen achter ons logo!

Vandaag in de spotlight:

Jeremy Smit – Microsoft 365-expert, fitnessfanaat en kennisverslaafde

 

 

Van politiedroom naar IT-carrière

Jeremy had geen gemakkelijke jeugd, daar maakt hij geen geheim van. Hij heeft een tijd in de jeugdzorg doorgebracht. Hij droomde van een loopbaan bij de politie, maar kwam uiteindelijk in de IT terecht. De reden? Dyslexie gooide roet in het eten bij zijn sollicitatie, en daarnaast kon hij met de financiële vergoeding die hij tijdens zijn politieopleiding zou krijgen onmogelijk rondkomen.

Bovendien wist hij al veel van computers en begon hij IT steeds leuker te vinden. Hij wilde ‘iets’ met netwerken gaan doen, routers en switches configureren, servers bouwen of met systeembeheer aan de slag gaan. Na het afronden van mbo-4 informatica ging hij op zoek naar een hbo-opleiding in dezelfde richting, maar kwam als snel tot de conclusie dat deze veel te breed waren, terwijl hij zich juist wilde specialiseren.

Leergierig

En dus besloot hij om aan het werk te gaan en onderaan te beginnen bij een IT-servicedesk. Daarop volgden een migratieproject van vier maanden in Zwitserland en een rol als IT-coördinator. Hij behaalde zijn MCSA1)-certificaat en werd eind 2018 door een recruiter benaderd voor een baan bij QS solutions. In eerste instantie ging daar de voorkeur uit naar een hbo’er, maar uiteindelijk werd Jeremy aangenomen vanwege zijn technische kennis en ambities.


“Onderaan begonnen”

 

Jeremy ging van start als junior Office 365-consultant en heeft het nog steeds erg naar zijn zin. Hij geniet van het werk en de ruimte die hij krijgt om zijn uren flexibel in te vullen én om nieuwe vaardigheden te leren. Elke dag besteedt hij zo’n twee uur aan bijleren voor zijn werk. En dat laatste vindt hij leuk, want hij is ontzettend leergierig, zowel binnen zijn werk als daarbuiten. Geef hem een onderwerp dat hem interessant lijkt en hij verdiept zich erin, net zolang tot hij er alles vanaf weet. “Je kunt wel stellen dat ik kennisverslaafd ben”, aldus Jeremy.

1) Microsoft Certified Solutions Associate, voorheen Microsoft Certified System Administrator

Vier katten en een hond

Dankzij de flexibiliteit waarmee hij zijn dagen kan invullen is zijn werk goed te combineren met zijn gezin. Jeremy en zijn vrouw zijn jong getrouwd en bewust vroeg aan kinderen begonnen. Hun zoon is inmiddels zeven en hun dochter vijf. Jeremy heeft destijds de naam van zijn vrouw aangenomen, en ook al staat hij daar nog steeds 100% achter, lastig is het wél. “De ene keer sta ik onder mijn eigen naam geregistreerd, dan weer onder die van mijn vrouw of zelfs allebei!”, zegt hij lachend.

Het gezin woont in Deventer met vier katten (“van mijn vrouw”) en een hond (“van mij”). Jeremy brengt veel tijd door met zijn kinderen en geniet daar volop van. “Kinderen hebben is geweldig. Tenzij je ze niet hebt: houden zo!”, grapt hij. Omdat zijn vrouw op dit moment wat gezondheidsproblemen heeft, werkt hij nu voornamelijk thuis om haar zo veel mogelijk te ontlasten. Als het straks weer beter gaat wil hij weer wat vaker naar kantoor.

Fitnessfanaat

Van jongs af aan heeft Jeremy veel gesport. Vroeger waren het vooral de vechtsporten die hem interesseerden, maar in de loop van de jaren is hij een echte fitnessfanaat geworden. Sinds anderhalf jaar is hij ‘fulltime’ bezig met de sport. Dat betekent dat het voor hem een levensstijl is geworden die niet alleen om het sporten zelf draait, maar ook om bijvoorbeeld voeding, houding en mentaliteit.


“Fitness als levensstijl”

 

Vijf keer per week doet hij twee uur krachttraining in de sportschool. In die tijd gaat hij tot het gaatje, want dat geeft hem focus en rust in zijn hoofd. En me-time natuurlijk! De opbouw van spieren is wat hem betreft bijzaak. Jeremy’s droom is om samen met een van zijn fitnessvrienden een boerderij te kopen met daarop twee huizen – voor beide gezinnen één – en een fitness-schuur.

Jeremy over QS solutions

“Ik vind mijn werk oprecht leuk en ben behoorlijk werkverslaafd. Mijn laptop staat dan ook vrijwel altijd aan, en dat maakt het gemakkelijker om ook buiten kantoortijden nog wat uurtjes te pakken. Vooral laat in de avond na het sporten heb ik daar de rust voor, bijvoorbeeld om scripts te bouwen of dingen uit te zoeken voor een klant. Soms neem ik overdag een uurtje de tijd om wat cardio-oefeningen te doen of te gamen. Zo maak ik mijn hoofd leeg, en daar word ik productiever van.


“De samenwerking tussen collega’s is heel prettig. Iedereen helpt elkaar!”

 

Je krijgt hier echt de flexibiliteit om je uren in te delen zoals het jou het beste uitkomt, en om zelf te bepalen of je naar kantoor komt of niet. Dat vind ik heel fijn! Bovendien heeft QS solutions een platte structuur, waardoor je helemaal geen hiërarchie ervaart. Er heerst een fijne cultuur, waarin je iedereen – inclusief de directie – gewoon van alles kunt vragen.

Ook zijn er geen ‘eilandjes’, waardoor de samenwerking tussen collega’s heel prettig is. Iedereen helpt elkaar! Daarnaast wordt er goed om je gelet om te peilen of je het nog naar je zin hebt in je werk. Als je iets nodig hebt of iets anders wilt doen, dan kan dat gewoon. Je hoeft alleen maar even te bellen of binnen te lopen bij je manager of een van de directeuren.”

Kom je ook werken bij QS solutions?

Wil jij ook aan de slag bij QS solutions? Laat het ons weten! We hebben vacatures in verschillende teams, zowel voor IT-kenners en cybersecurity-experts als voor enthousiaste juniors zonder relevante ervaring. We vertellen je graag over de mogelijkheden!