Ruben Deurhof – functioneel support consultant, gamer en samenwoner in spe

In deze serie stellen we één voor één ons team aan je voor. Wat is hun functie binnen QS solutions? Wie zijn ze als persoon? Waarom zijn ze een match met de organisatie? En wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Zo krijg jij als klant, business partner of nieuwe collega een beeld van de mensen achter ons logo!

Vandaag in de spotlight:

Ruben Deurhof – functioneel support consultant, gamer en samenwoner in spe

reubendeurhof-employerbranding

 

Consultant in opleiding

Ruben is de benjamin van QS solutions. Hij begon ruim een halfjaar geleden als medewerker van de servicedesk, maar heeft een duidelijk doel voor ogen: consultant worden! Dat betekent dat hij iedere vrije minuut tijdens werktijd besteedt aan het behalen van de nodige Microsoft-certificaten. En dat gaat hem goed af: voor de eerste twee is hij inmiddels glansrijk geslaagd!


“Alle ruimte om tijdens werktijd certificaten te behalen”

 

Ruben werkt meestal vanuit huis. Zo kan hij werk en leren gemakkelijk combineren. Op dit moment woont hij nog bij zijn ouders in Lelystad, maar in het nieuwe jaar gaat hij hard op zoek naar een koophuis voor hem en zijn vriendin. “Huren is zonde van het geld”, vindt hij.

Probleemoplosser

In zijn huidige functie heeft Ruben veel klantcontact, vooral over CRM-gerelateerde vragen. QS solutions levert CRM-oplossingen aan zowel zorg- als businessklanten. Omdat het in de meeste gevallen om maatwerk gaat, zijn de vragen die bij de servicedesk binnenkomen heel divers!

Ruben is iemand die graag problemen oplost voor de klant, en doet er dan ook alles aan om dit te bereiken. Zodra hij een melding ontvangt gaat hij er meteen mee aan de slag. De ene keer kan hij het zelf oplossen en in andere gevallen escaleert hij het naar een collega met meer ervaring.


“Steeds vaker betrokken bij projecten”

 

Naast zijn werk voor de servicedesk wordt Ruben ook steeds vaker betrokken bij projecten. Dan schrijft hij handleidingen en doet hij systeemaanpassingen. Dat vindt hij leuk, want dat past natuurlijk perfect in zijn opleidingstraject tot consultant!

Vertaalslag van klantvraag naar product

Het leuke aan het werk bij de servicedesk vindt Ruben dat hij klanten daadwerkelijk kan helpen om een probleem op te lossen. De waardering die daarbij komt kijken is fijn. Tegelijkertijd kijkt hij uit naar zijn toekomstige rol als consultant, want het allerleukst vindt hij het om de klantvraag te ‘vertalen’ in een product, en om lekker aan een systeem te knutselen om maatwerk te kunnen leveren. Dán is hij pas echt in zijn element.

De communicatieve vaardigheden die zo belangrijk zijn in klantcontact leerde Ruben niet alleen tijdens zijn studie, maar ook tijdens (bij)baantjes in de retail, vooral in het duurdere segment van de herenmode. Hoe ga je met klanten om? Hoe benader je ze? Hoe vorm je een dialoog? Het zijn vaardigheden die niet vanzelfsprekend zijn, maar wel onmisbaar in de omgang met klanten!

Balans tussen computers en beweging

Een passie voor computers zat er al vroeg in. Als klein jochie zat Ruben al bij zijn vader op schoot terwijl die aan het gamen was. Zelf gamet hij ook graag (“Daardoor heb ik meer Engels geleerd dan op school!”, zegt hij zelf), en daarnaast sleutelt hij regelmatig aan computers. Hij heeft er zelfs een zélf gebouwd!

En toch zorgt Ruben voor een mooie balans tussen een zittend bestaan en beweging. Tot een paar jaar geleden was hij fanatiek korfballer, maar tegenwoordig zet hij – als het even kan – om vijf uur zijn laptop uit om met zijn beste vriend naar de sportschool te gaan. Dat vindt hij niet alleen gezellig, maar is ook goed voor zijn gezondheid. In de avond rijdt hij een rondje op zijn longboard of is hij bij zijn vriendin of met vrienden. Lekker samen gamen of netflixen.

Ruben over QS solutions

“Werken bij QS solutions is het tegenovergestelde van wat mijn verwachting van ‘het volwassen leven’ was! Ik dacht altijd dat er bij bedrijven veel meer hiërarchie zou zijn, dat het veel strikter zou zijn. Gewoon werken van 9 tot 5, met weinig flexibiliteit of vrijheid. Gelukkig is het bij QS solutions totaal anders!


“De waardering die ik hier krijg geeft een goed gevoel”

 

Het is echt heerlijk om hier te werken. Je krijgt heel veel vrijheid en er heerst een relaxte sfeer. Ik mocht mijn eigen ontwikkelplan opstellen en krijg alle ruimte om onder werktijd certificaten te behalen. Het is fijn om iedere keer weer een stap verder te komen. Het lukt me steeds vaker om zélf klantvragen te beantwoorden zonder de hulp van een collega.

Laatst had ik een bespreking met mijn manager, en die was vol lof over hoe het gaat en wat ik doe. Dat soort waardering geeft een goed gevoel!”

Contact

Ben je op zoek naar een zakelijke Microsoft-oplossing voor jouw bedrijf en kun je daar wel wat advies bij gebruiken? Of zou je net als Ruben zélf aan de slag willen bij QS solutions en ben je benieuwd naar de doorgroeimogelijkheden? Laat het ons weten! We praten graag met je verder.