Zet nu je SharePoint 2013-workflows over naar Power Automate

Maakt jouw organisatie – net als zo veel andere – gebruik van workflows in SharePoint Online/Microsoft 365? Lees dan even verder om te voorkomen dat er in de loop van dit jaar problemen ontstaan in je processen.

 

SharePoint 2013-workflows niet langer ondersteund 

Microsoft stopt namelijk per 11 april 2023 met de support van SharePoint 2013-workflows (SPD2013WF). Dat betekent dat er vanaf dat moment geen (beveiligings-)updates en ondersteuning meer zullen zijn. Let op: dit kan ook van invloed zijn op Nintex-workflows. 

Echt nieuws is dit overigens niet, want Microsoft is al een aantal jaar bezig met het uitfaseren van deze functionaliteit. Voor nieuwe tenants/omgevingen staat hij dan ook al een tijdje automatisch uit. Maar nu stopt dan ook officieel de ondersteuning van de workflows. 

Power Automate

Om ervoor te zorgen dat de processen binnen jouw organisatie vlekkeloos blijven verlopen, adviseren wij (en Microsoft!) om je workflows zo snel mogelijk over te zetten naar Power Automate, de moderne en future-proof oplossing waarmee je heel eenvoudig alle workflows automatiseert.  

De overstap naar Power Automate kun je maken door je workflows te migreren of door ze opnieuw aan te maken. Dat laatste kan soms handig zijn als je toch al van plan was om de workflows te herzien of te optimaliseren. In de video hieronder leggen we je uit hoe je in 10 minuten kunt automatiseren.

 

Advies en ondersteuning 

Weet je niet zeker of jouw organisatie gebruik maakt van SharePoint 2013-workflows? Dan kun je dat controleren met behulp van de Microsoft 365 Assessment Tool. Het Workflow Report uit deze tool laat je namelijk precies zien welke sites en lijsten gebruikmaken van de oude workflows én of je ze kunt upgraden naar Power Automate. 

Kun je wel wat hulp of advies gebruiken bij het beoordelen van de scan en/of de overstap naar Power Automate? Dat begrijpen we maar al te goed. Omdat je dit soort dingen niet iedere dag doet, lijkt het vaak ingewikkelder dan het is. Het resultaat? Je blijft het voor je uit schuiven, met alle gevolgen van dien.

Contact

Neem dus vandaag nog contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat de continuïteit van jouw businessprocessen gewaarborgd blijft. Voor ons dagelijkse kost, voor jou een zorg minder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.