Cyber Security Assessment Tool

Gericht je cybersecurity aanpakken zonder overkill aan tools? Daarnaast je securitybudget doeltreffender inzetten? Onze Cyber Security Assessment Tool (CSAT) laat je zien waar alle kwetsbaarheden zitten. En dat op een snelle en effectieve manier.

Plan een assessment

2.600+

CSAT's uitgevoerd in 2022

86

In 86 landen actief

322

Partners wereldwijd voeren CSAT's uit

Wat is CSAT?

CSAT staat voor Cyber Security Assessment Tool, een bewezen tool op het gebied van cyberbeveiliging.
De tool is gebouwd op de volgende normen;

CIS 18-framework 
Ontwikkeld door een team van beveiligingsexperts, is de tool gebaseerd op het CIS 18-framework, een wereldw ijd erkend framework van 18 controles, opgesteld door het Center for Internet Security (CIS).

NIS2 
De tool analyseert ook vanuit de principes van NIS2, de Europese richtlijn voor cyberbeveiliging. Hierdoor beschik je als bedrijf meteen over een solide basis om NIS2-compliant te worden. Belangrijk om te weten: de CSAT is een hulpmiddel; de uitkomst van de scan bepaalt niet of je voldoet aan de NIS2-richtlijn. Daarvoor is een aanvullende audit door een accountant of certificeringsbedrijf nodig.

Zero Trust 
Het uitvoeren van een assessment via de CSAT sluit naadloos aan bij een Zero Trust-beleid, waarin alle medewerkers, apparaten en applicaties beveiligd worden, ongeacht hun locatie, zonder de productiviteit van het bedrijf te belemmeren.

Klanten waar we trots op zijn

Compleet overzicht van cyberrisico’s

De IT-infrastructuur wordt steeds complexer. Daardoor heb je geen goed beeld van de IT-veiligheid binnen je organisatie. Onze tool geeft je dit overzicht wel. Zodat jij de securityvolwassenheid van je organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

Alles wordt nagekeken

Maar ook echt alles. Onze on-premises software onderzoekt het hele bedrijfsnetwerk, endpoints, Microsoft 365- en Azure-omgeving op kwetsbaarheden.

We kijken onder andere naar:

  • Patchmanagement van apparaten
  • Administratieve permissies en externe gebruikers in Teams
  • Veilige configuratie van Windows

Snelheid

Direct relevante data in handen

Overzicht

Alle kwetsbaarheden in beeld

Actiepunten

Helder actieplan met handige aanbevelingen

Security assessment bij QS solutions.

In combinatie met CSAT bieden wij een mogelijkheid aan om een security assessment af te nemen. In dit security assessment zetten we periodiek CSAT in om de sterke en zwakke punten op het gebied van cybersecurity in kaart te brengen. Het geeft je niet alleen een holistisch beeld van de status quo, maar ook concrete aanbevelingen en actiepunten voor de korte én lange termijn, waarmee je gericht aan de slag kunt.

1. Intake  
We starten met een intakegesprek waarin we het traject doornemen, de scope van het assessment bespreken en onze verwachtingen op elkaar afstemmen. We nemen ook de technische vereisten met je door.

2. Installatie
We installeren de CSAT op jullie tenant en zorgen dat alles juist staat ingesteld.

3. Vragenlijst
CSAT aan de slag met de technische scan, waarbij systematisch alle data wordt geanalyseerd. Daarnaast zullen we samen de vragenlijst doorlopen die de security-processen en procedures van jouw organisatie behandelt. Onze geautomatiseerde scan doorloopt snel en doeltreffend jouw bedrijfsnetwerk, endpoints, en je Microsoft 365- en Azure-omgeving om alle mogelijke kwetsbaarheden aan het licht te brengen zowel on-premise als cloud onderdelen.

4. Rapportage
Na het voltooien van de scan en de vragenlijst, beoordeelt de CSAT jouw huidige situatie per CIS-control. Hierop baseren wij een rapport met bijbehorend advies, zodat duidelijk wordt welke maatregelen je moet nemen. In het rapport gebruiken we begrijpelijke taal voor zowel het IT- als het managementteam. Zo neem je samen geïnformeerde beslissingen over security investeringen en blijf je continu werken aan het proactief verbeteren van de cyberweerbaarheid van de organisatie.

5. Presentatie
Je ontvangt van ons een presentatie van het rapport en we bespreken de adviezen voor eventuele vervolgstappen. Cybersecurity is een on-going proces en zo moet het assessment ook periodiek uitgevoerd worden. Dit proces begeleiden wij en zorgen we dat jouw organisatie de handvaten heeft om het plan van aanpak uit te voeren.

Cyberaanvallen voorblijven door de periodieke krachtmeting van je beveiliging.

CSAT geeft ons, door geautomatiseerde scans, razendsnel inzicht in alle kwetsbaarheden en een compleet overzicht van cyberrisico’s. Met dit concrete actieplan hebben wij doeltreffende maatregelen kunnen nemen, zonder overkill. Eerst ingezet als nulmeting en nu gebruiken wij het periodiek.

Een essentieel onderdeel van je securitystrategie is het voorkomen van cyberaanvallen. CSAT geeft inzicht in hoe je organisatie als geheel en per onderdeel van de infrastructuur ervoor staat. Zo kun je uiteenlopende cyberrisico’s beheersen en blijf je nieuwe vormen van cybercrime voor. Zónder dat de informatiebeveiliging de productiviteit belemmert.

 

Features

Veilig

De server draait volledig in de klantomgeving.

Endpoints

Checks op alle laptops, desktops en servers in het netwerk.

Microsoft 365

Controle op alle gebruikte (en gedeelde) diensten.

Azure-platform

Inzicht in veilig gebruik van het cloudplatform.

(Azure) Active Directory

Evaluatie volledige (Azure) Active Directory-omgeving.

NIS2-richtlijn

Ontdek en overbrug de kloof in je NIS2-naleving met CSAT.

Eerst alles rustig doornemen?

Dat begrijpen wij. De keuze is ook niet binnen een dag gemaakt. Alle informatie hebben we verzameld in een whitepaper. Zo kunnen jij en je collega’s een weloverwogen besluit nemen.

 

Download dit whitepaper en:

  • bepaal het beginpunt van de securitystrategie voor jouw organisatie
  • bouw aan de cyberweerbaarheid van jouw organisatie
  • krijg in korte tijd inzicht in je cyberrisico’s
  • evalueer proactief de securitystatus van je organisatie
  • krijg praktische tips voor het verbeteren van je IT-security
Download hier je whitepaper

Meer lezen over het gebruik van CSAT?

Regelmatig publiceren we blogs en artikelen over het doen van een security-assessment. Over hoe belangrijk dat is om inzicht te krijgen in de status van de cyberveiligheid van de organisatie, en voor het proactief aanpakken van het securitybeleid.

Lees meer
Lees meer over Een security-assessment, hoe vaak moet je dat eigenlijk doen?

Cybercrime heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Niet alleen grote corporaties zijn er het slachtoffer van, ook het midden- en kleinbedrijf wordt door hackers steeds vaker gezien als een gemakkelijk(er) doelwit. Omdat digitale bedreigingen voortdurend veranderen, is het belangrijk om continu waakzaam te zijn en je te blijven wapenen tegen een cyberaanval.

Lees meer
Lees meer over De 10 voordelen van een cybersecurityscan

Gehackte bedrijfssystemen, phishing mails, klantgegevens die ‘op straat’ terechtkomen, enorme bedragen aan losgeld die moeten worden betaald… je leest er bijna dagelijks over in de media. Het lijkt wel of datasecurity een steeds groter probleem wordt.

Lees meer
Lees meer over Cybersecurity anno nu – hoe staat jouw organisatie ervoor?